Miercuri, 10 noiembrie 2021 – termenul pentru depunere a șapte declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Ialomița informează: pentru persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depășit plafonul de scutire și doresc să fie scoase din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA sau cele neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr. 227/2015, acelea ce au depăşit plafonul de scutire şi au obligaţia înregistrării în scopuri de TVA, astăzi, 10 noiembrie 2021, este termenul limită pentru depunerea următoarelor declarații fiscale: Formularul 010 „Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică” sau Formularul electronic 700 „Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscale”, după caz; Formularul 020 „Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române și străine care dețin cod numeric personal” sau Formularul electronic 700 „Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscale”, după caz; Formularul 070 „Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere” sau Formularul electronic 700 ,,Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscale”, după caz.
Tot până la aceeași dată, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care optează pentru aplicarea regimului special pentru agricultori pot depune „Notificarea privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori” – Formularul 087.
„Calendarul obligaţiilor fiscale” poate fi accesat pe site-ul ANAF la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Calendar/Calendar_obligatii_fiscale_2021.htm.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )