Memorialul „Nicolae Mihăilescu” la scrimă va avea loc în perioada 3-4 decembrie, la Slobozia

Direcţia Judeţeană de Sport Ialomiţa, CSM Unirea Slobozia, CSS Slobozia, Asociaţia Judeţeană de Scrimă organizează, în perioada 3-4 decembrie 2022, la Sala Sporturilor, din municipiu, Memorialul „Nicolae Mihăilescu” la scrimă, copii şi speranţe. La competiţie sunt aşteptaţi peste 250 de scrimeri reprezentând 24 de cluburi de scrimă din Germania, Turcia, Bulgaria, China şi România. Ajunsă la cea de-a 11-a ediţie, această competiţie, internaţională, aduce un omagiu celui care a fost fondatorul primului club de scrimă la nivelul judeţului Ialomiţa. Nicolae Mihăilescu a fost mentorul multor generaţii de scrimeri ialomiţeni cu performanţe notabile la nivel naţional şi internaţional.
Şi în prezent, ambasadorii acestui frumos sport fac toate eforturile ca scrima ialomiţeană să ajungă pe culmile cele mai înalte ale performanţei. Profesorul Marin Cruţu (directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Ialomiţa) este unul dintre aceşti oameni, ce a susţinut şi antrenat tineri care, de-a lungul anilor, au devenit adevărate valori. Cum este, de exemplu, George Dragomir, care, nu o dată, a obţinut rezultate remarcabile la competiţii naţionale şi internaţionale.
Cea mai recentă reuşită a sa a fost la Cupa Mondială Sabie Alger 2022, unde George Dragomir a avut o evoluţie spectaculoasă. În concursul masculin pe echipe s-au înscris 24 de formaţii. Echipa tricoloră a fost formată din: Matei Cîdu, George Dragomir, Iulian Teodosiu şi Răzvan Ursachi. În primul tur al tabloului principal, România a învins Marea Britanie cu 45-21, calificându-se în optimi, unde a cedat în faţa echipei Statelor Unite, cu 40-45. Tricolorii au intrat în turneul pentru locurile 9-16, unde au întrecut Georgia, cu 45-38 şi China, cu 45-35. În final, România a întâlnit Spania, în meciul pentru locul 9. Ibericii s-au impus cu 45-37 şi România a ocupat locul 10. La individual, George Dragomir a creat surpriza încă de la primul asalt, când l-a eliminat pe favoritul principal al competiţiei, coreanul Oh Sungul, 15-12. Pe tabloul de 32, George a cedat în faţa germanului Kindler, 12-15. În final, George Dragomir a terminat competiţia pe locul 32. „George a avut o evoluţie foarte bună la Cupa Mondială de la Alger. A ajuns în faza optimilor de finală, eliminându-l pe favoritul nr.1 al competiţiei, coreeanul Oh Sungul, cu scorul de 15 -12. Din păcate, a pierdut, la numai 3 puncte, în faţa germanului Kindler. Dar, pe ansamblu, încă o dată spun, George a avut o evoluţie spectaculoasă. Cea mai bună clasare a sabrerilor români a fost a lui Iulian Teodosiu, care a terminat pe locul VI. În schimb, la echipe, România s-a clasat pe locul 10”, a precizat prof. Marin Cruţu, directorul DJTS Ialomiţa.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )