Măsuri de ordine și siguranță publică, la meciul A.F.C. Unirea 04 Slobozia – CSA Steaua București

Jandarmii ialomițeni, alături de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța și de celelalte structuri abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne, au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal dintre echipele Asociației Fotbal Club (AFC) Unirea 04 Slobozia și Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București, din cadrul Ligii a II-a, ce s-a disputat ieri, 22 august, începând cu ora 16:30, pe stadionul „1 Mai” din Slobozia.

Partida de fotbal s-a desfășurat cu spectatori, în limita a 75% (aproximativ 3500 de locuri) din capacitatea stadionului. Susținătorilor celor două echipe li s-a impus, de asemenea, să respecte toate măsurile stabilite de către organizator și indicațiile forțelor de ordine.

Accesul în arena sportivă a fost condiționat de prezentarea, la intrare, a unor documente epidemiologie care fac dovada: vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului sau rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore); că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Spectatorii minori au fost exceptați de la prezentarea acestor dovezi medicale.

Mai mult, purtarea măștii de protecție de către toți susținătorii echipelor concurente a fost obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv, iar comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în proximitatea arenei sportive, pe o rază de 500 de metri, interzisă.

Conform prevederilor art. 14 din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, pentru prevenirea introducerii pe stadion a obiectelor interzise, spectatorii au fost supuşi unui control corporal preventiv de către reprezentanții firmei de securitate.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (2 )