Marin Constantin a fost învestit în funcția de prefect al județului Ialomița

Noul prefect al județului Ialomița, Marin Constantin, a fost învestit în funcție astăzi, 6 ianuarie 2022, prin videoconferință, alături de alți prefecți și subprefecți din țară.

La eveniment au fos prezenți cei doi subprefecți, Tonița Manea și Gheorghe Babagianu, președintele Consiliului Județean (CJ), Marian Pavel, fostul președinte CJ, Silvian Ciupercă și deputatul PSD Raluca Dumitrescu.

Hotărârea privind numirea în funcția de prefect al județului Ialomița a lui Marin Constantin a fost adoptată miercuri, 5 ianuarie, în cadrul ședinței de Guvern. Marin Constantin a ocupat fotoliul de subprefect al județului Ialomița în anul 2012.

Tot în cadrul evenimentului de astăzi, au mai fost învestiți în funcție prefecții din județele Bacău, Dolj, Iași și Ilfov și subprefecții din județele Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Dolj, Iași, Ilfov, Olt și Vâlcea.

După ce au depus jurământul, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit despre asumarea exercitării unei astfel de funcții și răspunderea care revine fiecăruia, atât în raport cu cetățenii, cât și cu Guvernul. Această răspundere se intensifică, însă, în contextul pandemic actual. „Funcția de înaltă demnitate publică pe care o ocupați începând de astăzi, este onorantă dar, în același timp, încărcată cu o mare responsabilitate, atât față de oamenii din județul pe care îl conduceți, cât și față de Guvern. Repetați-vă zilnic acest lucru, pentru că funcția de prefect sau subprefect nu este un cadou politic primit pe linie de partid. O astfel de funcție reprezintă un angajament serios pe care vi-l luați în fața Guvernului României și a cetățenilor pe care trebuie să îi onorați exemplar. Începând de astăzi, culoarea politică rămâne în fundal, este un accesoriu care nu trebuie să vă influențeze deciziile și acțiunile. Îmbrăcați haina profesionalismului, a integrității și a apărării interesului public. Fiți un factor de echilibru politic și administrativ. Fiți imparțiali și profesioniști. Aceste calități trebuie să vă definească activitatea cu adevărat. Mesajul meu este unul cât se poate de răspicat în această direcție și îmi doresc să vă responsabilizeze la maxim. În munca pe care o depuneți nu este loc de decizii pripite, neprofesioniste și de partizanate. Fiți conștienți de rolul vostru constituțional, pentru că reprezentați acel liant care aduce stabilitate, predictibilitate și asigură buna funcționare a instituțiilor în plan local. Mandatul dumneavoastră ar trebui să înceapă printr-o mobilizare la maxim. Nu este timp de acomodare, de pierdut. Intensificarea campaniei de vaccinare și respectarea măsurilor de limitare și prevenire a răspândirii acestui virus sunt linii de acțiune prioritare pentru dumneavoastră. De aceea, vă solicit să vă implicați în toate activitățile de limitare a răspândirii pandemiei. Trebuie să fiți la curent cu actele normative emise de la nivel central, cu aplicabilitate la nivelul întregii țări4 și să folosiți toate pârghiile legale de care dispuneți pentru o mobilizare exemplară la nivelul județului pe care îl reprezentanți”, le-a transmis ministrul tuturor prefecților și subprefecților care au obținut, astăzi, onorantele funcții.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )