Marian Pavel a fost reales în funcţia de preşedinte al PSD Ialomiţa

Social democraţii ialomiţeni şi-au ales, zilele acestea, noua conducere pe judeţ, în cadrul Conferinţei de alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Ialomiţa. Manifestarea a avut loc cu mare fast, beneficiind de prezenţa liderului de la nivel central, Marcel Ciolacu.

Conferinţa de alegeri s-a desfăşurat, mai exact, vineri, 21 octombrie 2022, în Sala Europa a Consiliului Judeţean Ialomiţa, la acesta participând Marian Pavel (preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Ialomiţa), Marcel Ciolacu (preşedintele PSD); Paul Stănescu (secretarul general al PSD); Marin Constantin (prefectul judeţului Ialomiţa); Ştefan Ţintă (preşedintele PSD Slobozia); deputaţii PSD –Raluca Dumitrescu şi Ştefan Muşoiu; Dragoş Soare (preşedintele PNL Ialomiţa, primarul municipiului Slobozia); Alexandru Dinu (prim vicepreşedintele PNL Ialomiţa); Ilie Sima şi Gigi Petre (reprezentanţii Pro România Ialomiţa); Marian Trîmbiţaşu (primarul comunei Grindu); Niculae Sorin (primarul comunei Maia); Dumitru Trifu (primarul comunei Miloşeşti – USR); Răzvan Bordeanu (vicepreşedintele Alianţei Naţionale a Bugetarilor SED LEX); primari, şefi de deconcentrate şi delegaţi PSD din tot judeţul (320 de delegaţi).
Înainte de începerea efectivă a lucrărilor Conferinţei, Marian Pavel a solicitat celor prezenţi să păstreze un moment de reculegere pentru fostul preşedinte Silvian Ciupercă. Apoi, a dat cuvântul invitaţilor, pentru a-şi spune impresiile referitoare la moment. Prima invitaţie i-a fost adresată preşedintelui PNL Ialomiţa, Dragoş Soare, care a mulţumit, întâi, pentru oportunitatea de a participa la acest important eveniment politic. „Vă mai mulţumesc pentru încă ceva domnule Marian Pavel, că acum un an şi dumneavoastră m-aţi susţinut când am candidat pentru poziţia de preşedinte al PNL Ialomiţa. M-aţi încurajat, căci a fost o bătălie extrem de intensă, iar acum eu mă aflu aici să vă încurajez şi să vă urez: Succes. Mai vreau să vă mulţumesc pentru ceva, că în 2020, deşi eram adversari politici – am dus bătălii atât pentru Consiliul Judeţean, cât şi Primăria Sloboziei – am reuşit să ajungem la un acord de parteneriat, în interesul comunităţii. Acord care, de doi ani de zile, a asigurat un climat de linişte şi echilibru. Un acord care a dat şansa comunităţii noastre, atât judeţene, cât şi slobozene, să genereze proiecte pentru dezvoltare şi viitor. Acest lucru a asigurat şansa ca în următorii patru ani – şi poate şi în viitor – să avem garanţia că judeţul şi oraşul vor recupera foarte mult din timpul pierdut. Şi că, vom atrage foarte multe fonduri europene. Chiar astăzi, s-a întâmplat unul dintre aceste obiective duse la capăt. Primăria Slobozia a oferit primele apartamente pentru medicii care vor lucra în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Avem un parteneriat de care este nevoie, l-am construit împreună şi vreau să-l ducem mai departe. Vă urez succes”, a urat preşedintele PNL Ialomiţa.
La rândul său, Gigi Petre (preşedintele Pro România Ialomiţa) a insistat pe necesitatea ca partidele politice să lase orgoliile la o parte şi să facă front comun pentru dezvoltarea judeţului: „Trebuie să lăsăm orgoliile şi ambiţiile la o parte, să ne aşezăm la aceeaşi masă…Relaţiile dintre organizaţiile noastre sunt foarte bune. Colaborăm foarte bine la nivelul Consiliului Judeţean şi Consiliului Local. Vă doresc mult succes celor care candidaţi. Mai ales domnului preşedinte Marian Pavel, că am văzut că are foarte multe emoţii”.
Vicepreşedintele Alianţei Naţionale a Bugetarilor SED LEX, Răzvan Bordeanu a mulţumit şi el, prima dată, de invitaţie. Şi, dată fiind prezenţa liderului de la nivel central, nu a ratat ocazia de a face o pledoarie pentru categoria pe care o reprezintă, în vederea creşterii calităţii vieţii bugetarilor: „Vreau să mulţumesc preşedintelui PSD pentru prezenţa aici. Fiindcă, aş dori să fac o pledoarie pentru bugetari. Noi considerăm că România are nevoie de bugetari, de un sistem naţional de educaţie care să răspundă cerinţelor viitorului. România are nevoie de un sistem public de sănătate care să răspundă cerinţelor fiecăruia dintre noi. Are nevoie de un sistem de ordine publică, menit să ofere siguranţă cetăţeanului. Nu în ultimul rând, România are nevoie de un sistem administrativ care să lucreze pentru cetăţean…Profit de ocazie pentru a cere ca, în continuare, în toate programele de guvernare şi proiectele PSD, să existe acel pilon social organizat şi focusat pe bugetari. În încheiere, aş vrea să urez succes candidaţilor”.
Lucrările conferinţei au continuat cu raportul preşedintelui Marian Pavel privind activitatea desfăşurată de organizaţie din 2018 până în prezent (ce a cuprins şi raportul activităţii Consiliului Politic Judeţean); Raportul Comisiei Judeţene de Etică, Integritate şi Arbitraj (prezentat de Gabi Muşat); Raportul privind Bugetul propriu de venituri şi cheltuieli şi execuţia acestuia (prezentat de Otilia Dumitru); Discursurile candidaţilor şi alegerea membrilor conducerii organizaţiei, pe funcţii. „În urmă cu aproape 4 ani – mai exact pe 9 martie, anul viitor, se împlineşte acest termen – aţi decis prin vot, ca eu să fiu preşedintele PSD Ialomiţa. În 22 de ani de activitate am deţinut foarte multe funcţii politice şi administrative. Dar, funcţia de care sunt cel mai mândru este cea de preşedinte al PSD Ialomiţa. Pentru asta, vă mulţumesc frumos. Nu întâmplător, avem generalii PSD, colegii noştri, cei 40 de primari PSD din Ialomiţa. Din 66 localităţi, PSD a câştigat, la alegerile din 2020, 40 de primari. Asta înseamnă că suntem o echipă. Am trecut prin momente dificile. Gândiţi-vă cum arăta PSD în 2019, câte mişcări de stradă erau împotriva PSD. În 2019, am construit o echipă frumoasă împreună şi nimeni n-a plecat de aici. Am câştigat toate bătăliile electorale, deşi, la vremea respectivă, toţi ne cântau prohodul. Am avut colegi care au decis, la un moment dat, să plece, fiindcă nu mai credeau în PSD şi nu mai vedeau un viitor alături de noi. Îi invităm astăzi acasă. Noi am rămas aici, am reparat casa, am construit-o şi-i aşteptăm pe toţi să se întoarcă acasă. Ce este cel mai important şi ne deosebeşte de ceilalţi…Eu am încercat să nu fiu şeful dumneavoastră, ci prietenul fiecăruia dintre voi. Am participat la toate evenimentele fericite din viaţa fiecăruia dintre voi, am venit în toate organizaţiile, am participat la fiecare conferinţă de alegeri. Am atras de fiecare dată atenţia că noi facem politică pentru cetăţeni. Cel mai important lucru este omul, cetăţeanul, pe care trebuie să-l respectăm şi să-l avem întotdeauna în atenţia noastră…Este foarte important ce vom face de aici încolo. Este foarte importantă echipa pe care o vom construi. Sunteţi importanţi, dumneavoastră, voi toţi, din sala aceasta. Dar cei mai importanţi, dincolo de zidurile acestei clădiri, sunt oamenii ce ne votează şi care au foarte mari aşteptări de la noi”, a subliniat preşedintele Marian Pavel, înainte de alegeri.

„Nu ne-am dorit această alianţă politică, cu PNL, nici la Slobozia, nici la Consiliul Judeţean”

O intervenţie a avut şi preşedintele Organizaţiei Municipale Slobozia, Ştefan Ţintă care a întărit cele afirmate de şeful de partid. Anume că organizaţia a traversat, într-adevăr, momente grele, dar a reuşit să treacă peste ele, datorită echipei PSD Ialomiţa, datorită unităţii, solidarităţii şi principiilor. Nu la fel poate spune, vizavi despre unii parteneri politici. „Am ales să nu ne batem între noi, ci pentru principiile şi obiectivele care aduc bine comunităţilor din judeţul Ialomiţa…Îmi pare rău că a părăsit sala primarul Dragoş Soare, căci aş fi vrut să-i reamintesc că succesul pe care dumnealui crede că-l are – prin finalizarea proiectului menţionat mai devreme – este de fapt un proiect început de PSD în perioada 2016-2020. Aş vrea să-i urez succes în a scrie cât mai multe proiecte, pentru că, din 2024, ele vor fi implementate de colegul nostru Alexandru Potor. Cu siguranţă, va câştiga alegerile la Slobozia, alături de echipa pe care noi am construit-o împreună. Domnule preşedinte Marcel Ciolacu, domnule secretar Paul Stănescu, vă urez: Bine aţi venit în Ialomiţa! Bine aţi venit în sânul familiei PSD Ialomiţa! Conferinţa judeţeană este un eveniment foarte important pentru noi. Atunci când vorbeşti de familie, în cadrul unui partid atât de mare cum este PSD, poate suna ca un clişeu. Însă, în Ialomiţa, nu este aşa. Pentru că, astăzi, PSD Ialomiţa chiar este o familie. Iar meritul principal – pentru echilibrul unde ne aflăm astăzi şi unitatea de care am dat dovadă – îi revine preşedintelui nostru, Marian Pavel. Sunt membru al acestui partid de zece ani şi niciodată organizaţia nu a fost mai unită decât este astăzi. Întotdeauna au existat divergenţe, grupuri care doreau schimbarea preşedintelui, dar acum nu este aşa. Şi dovada este faptul că nimeni nu a dorit să candideze alături de Marian, în cadrul acestei conferinţe. Avem un singur candidat pentru că organizaţia nu simte nevoia de schimbare. Marian a ştiut să ne aşeze pe fiecare acolo unde ne este locul şi, împreună cu noi, a construit o echipă redutabilă, în frunte cu cei 40 de primari, care sunt locomotiva organizaţiei noastre. Ştim cât de puternici suntem. Îndrăznesc să spun că, în 2024, PSD Ialomiţa va câştiga din nou preşedinţia CJ. Cred că vom avea o majoritate singuri în Consiliu şi nu va trebui să facem din nou o alianţă politică pe care nu ne-o dorim. Vă spun din casă: Nu ne-am dorit această alianţă politică, cu PNL, nici la Slobozia, nici la Consiliul Judeţean. Sper şi sunt convins că vom trimite minim trei colegi în Parlamentul României. În calitatea mea, de preşedinte al PSD Slobozia, vă garantez că vom face tot ce este omeneşte posibil să câştigăm din nou alegerile în 2024, ca în 2020. Dar, vom câştiga şi fotoliul de primar al municipiului Slobozia…Vă rog să nu uitaţi că, doar uniţi putem să câştigăm”, a punctat Ştefan Ţintă, liderul PSD Slobozia.

„Cu toţii suntem animaţi de o idee comună, că vrem să muncim în interesul comunităţii din Ialomiţa”

Cuvinte doar de apreciere a avut şi Alexandru Potor, actualmente administrator public al judeţului Ialomiţa. Acesta a urat bun venit conducerii centrale, dar şi celorlalţi colegi. „Nu ştiu dacă simţiţi la intensitatea cu care noi, cei obişnuiţi ai locului, o facem. Fiecare dintre noi se consideră un prieten al PSD Ialomiţa şi PSD România. Fiecare, dintre colegii participanţi, are o istorie lungă de activism, de luptă politică, de momente foarte frumoase şi poate mai puţin plăcute. Însă, cu toţii suntem animaţi de o idee comună, că vrem să muncim în interesul comunităţii din Ialomiţa. PSD este cel mai responsabil partid, pentru că şi-a asumat curajos actul guvernării la nivel central. Trecem printr-o perioadă destul de dificilă, plină de incertitudini şi de provocări, iar PSD a fost acolo şi este, la guvernare, pentru a răspunde intereselor cetăţenilor. Acelaşi lucru face PSD şi la nivel local. Ne-am asumat, la nivel local, guvernarea, prin preşedintele CJ şi primarii localităţilor, consilierii locali şi judeţeni. Îi felicit pe toţi şi le urez succes în mandatul acesta, până în 2024. Vreau să le confirm un lucru, pe care cred că deja îl ştiu: PSD are cea mai profesionistă echipă, cu oameni ancoraţi în realitate, specialişti bine pregătiţi, care ne pot ajuta să trecem prin aceste momente dificile. Preşedintele Pavel nu este doar un om politic, ci un om care a înţeles să aducă alături de el specialişti. A înţeles să facă o echipă extraordinar de bine închegată la nivelul CJ Ialomiţa. Pentru acest lucru, vreau să-i mulţumesc, căci mă simt membru al unei echipe politice importante. Mă simt membru al unei echipe administrative care are nişte rezultate notabile. Vreau să-i urez lui Marian: Mult succes în următorul mandat, până în 2026. Vreau să-i reafirm susţinerea noastră, a tuturor celor care suntem în jurul lui. Vă asigur pe toţi că vom face tot ce este posibil pentru a câştiga Primăria Slobozia. PSD va învinge în 2024”, a accentuat Alexandru Potor.

„Suntem cei care au curajul să conducă, să decidă, să sângereze, atunci când tăişul sabiei o cere”

Deputatul Raluca Dumitrescu a avertizat că discursul ei nu este unul politic, ci o poveste despre oamenii care reprezintă PSD. „Este o poveste despre oamenii care suntem noi şi despre cum mă simt eu, alături de dumneavoastră. Se spune că politica e o sabie cu două tăişuri şi orice partid, indiferent cât este de puternic, sfârşeşte prin a sângera electoral. Probabil că, e adevărat. Dar, trăind, alături de voi, cred că e la fel de adevărat că resursele noastre sunt inepuizabile. Nu suntem doar un partid. Nu suntem doar o echipă care guvernează. Suntem, înainte de toate, prieteni. Şi, după 20 de ani împreună cu voi, îndrăznesc să cred că suntem mai mult de-atât. Suntem cei care au curajul să conducă, să decidă, să sângereze, atunci când tăişul sabiei o cere. Suntem cei care pregătim viitorul unei ţări, singurul partid de stânga în România ce îşi asumă cu adevărat acest statut…Marian Pavel este omul cuvântului şi-al faptelor…Fiecare dintre dumneavoastră sunteţi prietenii mei. Vă datorez trecutul şi viitorul meu. Vă promit că vă voi fi alături necondiţionat. Toţi suntem sângele acestui partid, sângele social democraţiei româneşti. Mereu împreună, totdeauna pregătiţi pentru a sluji comunităţilor şi cetăţenilor”, a menţionat Raluca Dumitrescu.

„Locul lui Marian Pavel este de a fi preşedintele Organizaţiei PSD Ialomiţa”

Un moment important l-a constituit discursul invitaţilor de la nivel central. Primul a vorbit secretarul general al PSD, Paul Stănescu, care s-a referit şi la aspecte ce ţin de activitatea desfăşurată la centru. „Sigur că am venit cu multă bucurie, astăzi, aici, la Marian. Am fost colegi patru ani în Senat, ne ştim foarte bine, e prietenul meu. Nu vreau să-l laud astăzi pe Marian, că-l ştiţi mai bine ca mine. Am auzit aici şi nu exagerez două lucruri foarte importante: echipă şi respect. Îmi place lucrul acesta nemaipomenit. Aţi reuşit să faceţi o echipă la nivelul judeţului Ialomiţa. Respect e un cuvânt complex. Aţi câştigat alegerile şi sunt convins că veţi câştiga şi în continuare în 2024, pentru că respectaţi oamenii. Este cel mai important lucru. Dacă vrei să fii respectat, condiţia simplă e că trebuie să respecţi. Voi aveţi această calitate şi faceţi acest lucru. Felicitări. Sigur că aş vrea să fac o reverenţă în faţa primarilor – nu doar celor prezenţi în sală, ci tuturor – pentru că au fost momente grele pentru PSD. Le mulţumesc pentru că nu au răspuns promisiunilor otrăvite la acea vreme, când se făceau tot felul de oferte. Marea majoritate a primarilor au rămas alături de noi şi trebuie să-i respectăm, pentru că ei sunt practic stâlpii noştri de bază, ai PSD…Nu a fost uşor la Ialomiţa în 2020. A fost un meci greu şi împreună cu Marian aţi reuşit aproape totul. Fără 107 voturi, cred, n-aţi luat şi Primăria Municipiului Slobozia. Bravo vouă, felicitări pentru că aţi făcut acea mare echipă la Ialomiţa”, a precizat Paul Stănescu, predându-i apoi microfonul şefului de partid, liderului Marcel Ciolacu. „Aş vrea să încep cu Marian Pavel. Domnul Stănescu a început să dea din casă cu ce s-a întâmplat la dumneavoastră. Nu a fost un lucru la îndemâna oricui. Marian şi-a asumat total să renunţe la Senatul României şi să vină sa candideze pentru funcţia de preşedinte al CJ, fiindcă era un război, în acel moment, cu Marian Neacşu. El era exclus de fosta conducere. Nici eu, nici nea Paul n-am votat atunci pentru excluderea lui din rândurile PSD. Aşa cum a spus Marian Pavel, vine un moment în care trebuie să depăşeşti tot ce te-a despărţit, să înţelegi anumite reacţii ale oamenilor atunci când li se face o nedreptate şi să primeşti pe toată lumea înapoi. Nu există partid mai serios, cu o bază mai solidă, decât PSD, în România. Mă bucur că Marian a avut încredere în mine, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul meu. A reuşit într-o perioadă foarte scurtă să ducă o bătălie grea. Este foarte greu când te baţi în aceeaşi familie sau cu prietenii. Dar, nu am fost duşmani, ci adversari politici. Încet – încet, oamenii care au avut un cuvânt de spus în interiorul PSD, au început să revină, dar fiecare la locul lui. Locul lui Marian Pavel este de a fi preşedintele Organizaţiei PSD Ialomiţa. Marian Pavel şi-a câştigat acest loc împreună cu dumneavoastră. Îmi doresc ca toţi primarii – ce au luat o anumită hotărâre la un moment dat şi au plecat din interiorul PSD, câteodată îndreptăţit sau nejustificat – să revină în PSD. Sunt ferm convins că peste tot în ţară, nu doar la Ialomiţa, vor fi primiţi aşa cum îi primeşte Marian. Te felicit Marian şi te aplaud pentru acest lucru…Am înţeles că este un moment foarte dificil pentru România şi am hotărât să intrăm la guvernare în această coaliţie largă, cu PNL. Este o coaliţie care ne desparte ca şi doctrină, dar numai după un an de zile, am început să avem o coerenţă şi consistenţă guvernamentală. Cel mai important pachet, negociat cu partenerii din coaliţie, a fost cel social şi economic. Lucru, pe care-l vom face şi acum. Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta, dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare. Chiar dacă acum toată lumea îşi dă cu părerea şi am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile. Nu am nicio reţinere să-i reamintesc domnului preşedinte Klaus Iohannis că atunci când era domnul Cîţu prim ministru – şi nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina – eram după pandemie şi domnia sa spunea că nu sunt bani pentru a se mări pensiile, că trebuie să calculăm foarte bine. Eu sunt un om responsabil şi toată echipa guvernamentală este formată din astfel de oameni. Sunt ferm convins că ne vom aşeza la masă în coaliţie şi vom încheia această dispută în spaţiul public vizavi de cine oferă mai mult pensionarilor. De parcă, nu este un drept şi o obligaţie a noastră, de a ajuta persoanele mai vârstnice să trăiască decent şi să le mărim puterea de cumpărare…Este foarte important ca într-o perioadă de crize suprapuse să vii cu o eficienţă guvernamentală rapidă. Avem echipe de lucru, avem specialişti la partid…Se vede ce-a construit Marian la Ialomiţa. Uitaţi-vă ce echipă are. Se înţeleg, sunt foarte apropiaţi ca vârstă şi nea Paul, n-o spun cu regret, ci cu bucurie că are cine să ne ia locul. Sunt oameni care au crescut odată cu partidul. Oameni care au avut înţelepciunea şi echilibrul de a lua deciziile cele mai bune, indiferent de anumite divergenţe de moment. Îmi pare rău că Ştefan Ţintă nu este în Senat. Îmi pare rău că am pierdut Primăria Slobozia. Dar, mă bucur mult că după acea bătălie, am ieşit mai întăriţi şi determinaţi. Felicit această echipă superbă pe care o aveţi astăzi”, a apreciat liderul PSD la nivel naţional, referindu-se apoi şi la alte măsuri benefice pentru populaţie, luate sau ce urmează să se ia, de către coaliţia din care face parte (fireşte, în urma negocierilor purtate de PSD).

„Mă bucur că suntem din nou împreună. Mă bucur că suntem o echipă”

Partea de final a conferinţei judeţene a fost alocată alegerilor propriu zise. Structura Biroului Permanent Judeţean este alcătuită dintr-un preşedinte, un prim vicepreşedinte şi 18 vicepreşedinţi. Procedura de vot a fost una deschisă, ţinându-se cont că fiecare funcţie a avut doar câte un candidat.
Astfel, ca preşedinte, cu unanimitate de voturi, a fost reales Marian Pavel, prim vicepreşedinte – Ştefan Muşoiu; vicepreşedinţi – Viorel Nica, Cătălin Grigore; Iusein Iuksel; Victor Dumitru; Nicolae Mihăilă; Niţă Nichita; Constantin Marin; Raluca Dumitrescu; Ştefan Ţintă; Alexandru Potor; Laurenţiu Şonchereche; Cristian Roman; Georgeta Ilie; Valentina Vişan; Costel Brateş; Valere Dinu; Alina Ciobanu şi Nicoleta Toma. „Felicitări domnilor, aveţi de muncă. Felicitări, doamnelor. Domnule preşedinte Ciolacu, am păstrat proporţia, avem 30% doamne. Nu doar pentru că sunt doamne, ci fiindcă sunt foarte valoroase. De aceea fac parte din echipa de conducere a PSD Ialomiţa. Stimaţi colegi, vă mulţumesc mult. Mă bucur că suntem din nou împreună. Mă bucur că suntem o echipă. Cu siguranţă, domnule preşedinte, în 2024, n-o să spunem c-am fost pe primul loc, ci că am câştigat alegerile. Vă garantăm că vom câştiga cu 50 plus unu alegerile în Ialomiţa. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinerea acordată. De asemenea, mulţumesc domnului preşedinte Marcel Ciolacu şi domnului secretar general, Paul Stănescu pentru încrederea acordată…Trebuie să lucrăm împreună, să câştigăm următoarele bătălii şi, ceea ce ne uneşte pe noi mai mult, să rămânem la fel. Să rămânem o familie, să zâmbim, să fim împreună la toate evenimentele frumoase din viaţa noastră. Vă mulţumesc frumos, numai bine”, a încheiat şirul discursurilor Marian Pavel, preşedintele reales al PSD Ialomiţa.

„Direcţia judeţului Ialomiţa este cea corectă”

După conferinţa judeţeană de alegeri, a fost organizată şi una de presă, în cadrul căreia liderul PSD a avut prilejul să îşi expună concluziile. „Cel mai mult mi-a plăcut la conferinţă că toată lumea se adresa pe numele mic – Ştefan, Marian, ceea ce arată un cadru nu numai de colegialitate, dar şi de prietenie şi respect. Cred că numai aşa, încet-încet, reuşim şi noi, la sediul central. Felicitări Marian, pentru echipa pe care aţi făcut-o la Ialomiţa. Felicitări pentru ceea ce v-aţi propus, pentru echilibrul din interiorul organizaţiei. Este o echipă foarte determinată, tânără, profesionistă şi sunt ferm convins că la următoarele alegeri veţi avea o performanţă mult mai mare. Am fost foarte atent la discursurile fiecăruia. Toate au fost despre oameni şi ce e de făcut în locurile pe care le administraţi local şi judeţean. Am văzut şi cel mai performant primar, cu peste 40 de proiecte numai la PNRR. Deci, direcţia judeţului Ialomiţa este cea corectă”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )