„Majoritatea celor din PSD, cât și din PNL, au în spate o experiență politică”

Noua colaborare între PSD, PNL și UDMR va marca o schimbare serioasă în politica românească. Practic, PSD și PNL își vor împărți puterea, fără nici o problemă de majoritate, cu UDMR.

Consilierul local al Sloboziei din Partea Pro România, Adrian Mocioniu, consideră această alianță ca fiind o cumetrie. La nivel local, PSD cu PNL au împărțit, deocamdată, doar funcții între ei. Acum, e foarte clar că această situație de pandemie a generat și o criză economică. „Este foarte clar că avem nevoie de un guvern stabil, care să aibă și o majoritate largă. Atât AUR, care rămâne pe afară, cât și USR, nu au maturitatea politică de a-și asuma anumite funcții. Uitați-vă cât de slabi sunt miniștri. Doar am văzut cum s-a descurcat Vlad Voiculescu la Ministerul de Sănătate. Într-adevăr, au avut mesaje de campanie «Fără penali în funcții publice», «Fără hoție» și așa mai departe, dar e foarte clar că, în administrația guvernamentală, județeană și locală, nu este suficient. E nevoie de cineva care să vină cu proiecte de străzi, spitale și așa mai departe. Totuși, majoritatea celor din PSD, cât și din PNL, sunt, totuși, oameni care au în spate o experiență politică, administrativă. Din acest punct de vedere, și noi, cei de la Pro România, de asemenea, aveam, la un moment dat, patru foști premieri în partid. Aveam primari, președinți de Consiliu Județean, oameni care au demonstrat că se poate. Noi am avut voturile necesare, fără vreun alt sprijin venit din afara organizației. M-am uitat pe programul de guvernare pe care l-a avut Pro România, pe măsurile propuse atunci la candidatură la parlamentare. Pot să spun că erau cele mai echilibrate”, a declarat Adrian Mocioniu, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei” a postului de radio Fresh FM.

Acesta susține noul „pact” între marile puteri, PSD și PNL. Consideră că, fiind două partide vechi, cu experiență, o posibilă alianță a lor ar putea fi singura soluție în contextul politic actual. „Eu n-aș avea încredere într-un ministru UR sau USR, de exemplu. Haideți să vedem normalitatea cum este. Ne-am dorit democrație de mult timp. În condițiile acestea, am separat foarte clar funcțiile politice de cele apolitice. Românii vor să scape de politicienii care sunt nu niciun tehnocrat. Eu, când am devenit primar, aveam 38 de ani și o doză mare de entuziasm. Ei bine, am neglijat orice altceva care însemna viața mea privată și mi-am canalizat energia acolo. E greu să dai randament o perioadă îndelungată, să ai motivația necesară și să fii asumat”, a încheiat Adrian Mocioniu, consilier local al Sloboziei din partea Pro România.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )