Luni 12 decembrie 2022 – termenul pentru depunerea unor formulare de înregistrare sau anulare a înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Ialomiţa informează persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA sau cele neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr. 227/2015, care au depăşit plafonul de scutire şi au obligaţia înregistrării în scopuri de TVA, că luni 12 decembrie, este termenul limită pentru depunerea unor declaraţii fiscale.
Conform celor informate de Liliana Ciomîrtan (purtătorul de cuvânt al AJFP Ialomiţa) este vorba de: Formularul 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”; Formularul 020 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române şi străine care deţin cod numeric personal”; Formularul 070 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere”; Formularul electronic 700 „Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscale, precum şi pentru radierea înregistrării fiscale”.
„Calendarul obligaţiilor fiscale” poate fi accesat pe site-ul ANAF la următorul link:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Calendar/Calendar_obligaţii_fiscale_2022.htm.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )