Luminiţa Barcari va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL Ialomiţa

Conferința de alegeri în Organizația Județeană PNL Ialomița va avea loc pe 16 iulie 2021. Însă nu se cunosc încă locația, norma de reprezentare și componența comisiei de organizare formată din reprezentanții ambilor candidați, așa cum este corect și statutar. Mai exact, până în prezent, și-au anunțat intenția de a candida, la șefia PNL Ialomița, Dragoș Soare (actualul președinte) și deputatul Luminița Barcari. Însă este posibil să se mai avânte în luptă și alții, mai cu seamă că lista este deschisă, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind cu cinci zile înainte de conferință.

Astfel a anunțat, în cadrul unei recente conferințe de presă, deputat PNL Ialomița, Luminița Barcari. La eveniment a participat și echipa care o susține pe Luminița Barcari, ei înșiși candidați pentru o poziție în viitor BPJ. Anume Nuți Roșu, primarul comunei Făcăeni, Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, Cornel Mihu, primarul comunei Balaciu, Valentin Turiga, președintele organizației PNL Dridu și Gheorghe Catrinoiu, fost primar al Feteștiului și actualul președinte al organizațiilor PNL Fetești.

În intervenția sa, Luminița Barcari și-a manifestat încrederea că va câștiga funcții de președinte. Totodată a pus accent pe experiența sa de-a lungul carierei și pe atuurile pe care le are pentru a-și îndruma membrii echipei în activitatea lor spre evoluție. De aceea, amintește că trebuie ca filiala Partidului Național Liberal filiala Ialomița să evolueze rapid până la alegerile din 2024. „Astăzi, împreună cu o parte din echipa mea, am depus candidatura pentru funcții de președinte al biroului politic județean al Partidului Național Liberal (PNL ), filiala Ialomița. Consider că am suficientă experiență politică, profesională, managerială, pentru a întări organizația PNL Ialomița și a face astfel și, peste patru ani, să nu maximizeze eforturile în cadrul campaniilor electorali.Peste trei ani și jumătate – pentru că nu mai sunt patru ani – avem toate campaniile, și locale, și parlamentare, prezidențiale, iar noi trebuie să fim pregătiți pentru acel tur de forță ”, a declarat deputatul PNL filiala Ialomița, accentuând cât de important este comunicarea dintre membrii organizației, atât la nivel local și judetean, cât și la nivel național. De asemenea, aceasta a mai spus că fiecare membru trebuie să aibă sarcini precise, iar deciziile politice să fie luate de către aceștia prin a ține cont de punctul de vedere la fiecăruia dintre ei. „Pentru că sa terminat și prima sesiune parlamentară din acest mandat, din mandatul 2020-2024, dați-mi voie doar să enumăr câteva din activitățile mele.În primul rând, sunt inițiator a două proiecte legislative și coinițiator la încă 32 de proiecte legislative. Am susținut cinci declarații politice și am adresat întrebări și interpelări în număr de nouă, atât Ministerului Educației, Ministerului Transportului, Ministerului Sănătății și, pe baza răspunsurilor pe care le-am primit, voi iniția, în următoarea legislație, alte proiecte pe care deja le -am discutat cu colegii mei ”, a subliniat Luminița Barcari.

Prima inițiativă a Luminiței Barcari, care a fost semnată de deputați din toate partidele, sunt trecute personal nedidactic din inspectoratele școlare în categoria personalului auxiliar. Candidata a adăugat că i se pare un act de normalitate ca aceia care au aceleași studii care să fie considerate la fel și în unitatea de învățământ și inspectorat.

În altă ordine de idei, aceasta a mai propus ca lideri de sindicat să nu fie total degrevați de norma didactică, pentru că, la nivel judetean și la nivel național, erau degrevați total, dar primeau salariu atât ca profesor, cât și ca lider de sindicat.

La rândul ei, Nuți Roșu, primarul de Făcăeni, a spus mai multe cuvinte de susținere pentru Luminița Barcari și a declarat că se așteaptă și dacă dorește există sau comunică foarte bine între membrii organizației, chiar și după alegeri. „Sunt în Partidul Național Liberal de foarte mult timp, pentru mine sunt importanți toți membrii acestui partid. Sper că această competiție pentru funcții de președinte să nu genereze ostilități între noi și, oricare dintre candidați va câștiga, există, după, o echipă și o colaborare foarte bună, pentru binele nostru, tuturor. Va exista întotdeauna o colaborare foarte bună între noi, indiferent de situație.Cu doamna Barcari mă cunosc de o viață, este un om exemplar și întotdeauna a dat dovada de devotament și responsabilitate maximă în tot ceea ce a fost implicat. Eu îi doresc succes ”, a punctat primarul comunei Făcăeni.

Ulterior, și Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, a spus mai multe cuvinte de încurajare pentru Luminița Barcari. „Așa cum a spus și doamna Barcari, astăzi ne-am depus, o parte din noi, candidaturile. Personal, mi-am depus candidatura pentru funcții de prim vice-președinte. O susțin pe doamna Barcari în această competiție, să-i spunem așa, democratică, pentru că, după 1989, știm foarte bine cu toții, putem alege și putem fi aleși. Deci lucrurile sunt într-un făgaș normal și eu sper din tot sufletul ca doamna Barcari să câștige alegerile ”, a menționat primarul Sava.

Întrebată dacă îi dă șanse de victorie la șefia PNL actualului primar la Sloboziei, Dragoș Soare, candidat susține că nu vrea să fie minimizat șansa niciunui membru PNL. „Eu mă prezint în fața dvs. așa cum sunt și cum mă cunoașteți, pe cei de lângă mine. La fel, îi cunoașteți foarte bine și vrea să se vorbească doar despre mine. Despre contracandidatul meu vor vorbi el și echipa lui. Așa este frumos. Eu tot timpul am avut fair play , în orice competiție și niciodată nu voi ieși cu atacuri la adresa contracandidatului meu și a familiei lui. De asemenea, nu exclud oa treia candidatură.Ultima zi de depunere a candidaturilor cu cinci zile înainte de conferință ”, a mai adăugat Luminița Barcari, deputat PNL Ialomița.

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )