Ludovic Orban şi-a făcut campanie în Ialomiţa

Zilele acestea, preşedintele PNL, Ludovic Orban a fost prezent în judeţul Ialomiţa. Scopul vizitei l-a constituit participarea la campania electorală pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie 2021(ce vor avea loc în Ion Roată şi la Gura Ialomiţei) şi la Colegiul director judeţean al Organizaţiei Judeţene PNL Ialomiţa. Fireşte că acest prilej a reprezentat un moment prielnic pentru ca liderul să-şi consolideze poziţia în zonă, în perspectiva Congresului din 25 septembrie, anul curent, când îl are ca şi contracandidat la şefia partidului pe premierul Florin Cîţu. În programul vizitei a fost prinsă şi o conferinţă de presă, organizată la sediul PNL Ialomiţa.

Conferinţa a fost deschisă de Dragoş Soare (preşedintele PNL Ialomiţa, primarul municipiului Slobozia) care şi-a manifestat bucuria pentru vizita liderului de la nivel central. „Ne-am oprit puţin în Ion Roată să facem puţină campanie, să ne sprijinim candidatul de acolo, alături de preşedintele PNL. Sper că este un sprijin consistent pe care l-am dat. Am venit în noul sediu. Domnul Orban este pentru prima dată în noul sediu. Arătăm şi noi ca partid care merită să conducă şi oraşul şi România. Vă mulţumim tare mult pentru prezenţa în rândurile noastre. Ca de fiecare dată ne provoacă o mare bucurie pentru că sunteţi un om aproape de noi, aproape de cei de la firul ierbii, un om ce nu s-a dat la o parte la nicio solicitare pe care a primit-o din partea organizaţiilor judeţene, locale şi a pus umărul de fiecare dată şi-am trăit momente tare frumoase împreună şi la greu, dar şi la bine. Mult succes. Este un moment de cumpănă pentru PNL pe care sper să-l trecem cu brio”, a subliniat Dragoş Soare, dându-i apoi posibilitatea şefului, pe linie de partid, să intervină.

 

„Sunt foarte apropiat de PNL Ialomiţa”

 

În intervenţia sa, Ludovic Orban a ţinut să pună accent pe apropierea sa faţă de organizaţie şi judeţ. „Sunt foarte apropiat de PNL Ialomiţa. Cred că am fost în peste 75% dintre localităţile judeţului Ialomiţa. Am fost alături de candidaţii noştri şi când am pierdut şi când am câştigat. Am fost alături de viaţa Organizaţiei. De altfel, dacă ne aducem aminte, mi-am încheiat campania electorală la Slobozia şi am reuşit frumosul rezultat de a câştiga primăria municipiului…Astăzi se împlinesc patru ani de când am fost ales preşedintele PNL. Am fost în fiecare filială de cel puţin 15 ori, am numărat, în patru ani de zile. Nu doar că am fost în filială sau în reşedinţa de judeţ, eu sunt un om care…acum, de exemplu, am făcut câţiva kilometri pe jos la Ion Roată. Chiar îmi place să fac campanie, îmi place să vorbesc cu oamenii, îmi place să ascult oamenii, să le transmit mesajele PNL în campanie. De la începutul campaniei am fost în peste 20 de judeţe. Acum, de două săptămâni, îmi coordonez deplasările în funcţie de alegerile locale, pentru că avem alegeri locale pe 27 iunie în 34 de localităţi. Îmbin susţinerea candidaţilor PNL în localităţile pe unde avem alegeri locale pentru primar cu campania pentru Congres”, a precizat preşedintele Ludovic Orban.

 

„Privesc cu încredere această competiţie”

 

La capitolul ,,întrebări”, Ludovic Orban a trebuit să răspundă referitor la modul în care este guvernată România. I s-a reproşat faptul că ţara este guvernată pe ,,genunchi”, că totul este o improvizaţie, că sunt proteste, nemulţumiri. „Noi guvernăm în baza unui program de guvernare, într-un Guvern de coaliţie. Acum, recunosc că, de fiecare dată, primele luni ale unei guvernări de coaliţie sunt de acomodare, de armonizare. Avem parteneri de guvernare care, unii dintre ei, nu au mai fost la guvernare niciodată, alţii au mai fost, dar acum foarte mult timp. E o chestiune de dialog, de permanentă negociere, de armonizare a poziţiilor, care a presupus, cel puţin în prima parte a guvernării, efortul de armonizare, ca să asigurăm coerenţa în actul de guvernare. Sigur că mai e o problemă, că PNL şi USR PLUS au congrese, la care se vor ţine alegeri şi, fiind competiţii pentru poziţiile de lider ale celor două formaţiuni, au mai fost şi anumite stângăcii şi ezitări. În ceea ce mă priveşte pe mine, eu fac abstracţie complet de competiţia internă în PNL şi toate deciziile la nivelul coaliţiei le iau împreună cu premierul, ca reprezentanţi ai PNL în forul de conducere a coaliţiei. Evident că încercăm să luăm cele mai bune decizii”, a punctat Orban.

O altă întrebare s-a referit la ce îl motivează pentru un nou mandat la şefia partidului. Ludovic Orban a spus că în urmă cu patru ani a fost ales preşedinte al PNL, moment în care partidul se afla după o înfrângere îngrozitoare. „Readuc aminte că după alegerile prezidenţiale din 2014, câştigate de Klaus Iohannis ca şi candidat, PNL a înregistrat un scor de peste 40%. Din 2014 până în 2016, deşi am fost în Opoziţie – şi în mod normal partidul ar fi trebuit să crească – PNL a ajuns la un scor de 20%. În momentul în care am fost ales preşedintele PNL, partidul era demoralizat, cu foarte multe grupări, fracturi, tendinţe. De când, împreună cu echipa cu care am fost ales la Congres, am preluat conducerea partidului, rezultatele vorbesc. Am câştigat europarlamentarele, am câştigat referendumul convocat de preşedintele României în favoarea Justiţiei la un scor zdrobitor, de două treimi din voturile cetăţenilor. Am câştigat alegerile locale. Nu am câştigat alegerile parlamentare, pentru că am fost obligaţi să guvernăm într-un an de pandemie. Nu PSD este cel care câştigat alegerile, pandemia este cea care ne-a obligat să luăm măsuri nepopulare pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor. Prin negocierile purtate, la ora actuală PNL este principalul partid de guvernământ, cea mai puternică şi serioasă forţă politică. La ora actuală, din cele mai importante patru funcţii în stat, PNL deţine trei, respectiv preşedintele României, premierul României şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Am redat gustul victoriei pentru membrii PNL. Am renăscut sentimentul de mândrie pentru membri, că aparţin PNL. Am încercat să asigur unitatea şi coeziunea partidului. Am încercat să fiu loial membrilor PNL, prin respectarea angajamentelor pe care le-am făcut la Congres. Asta e o carte de vizită care cred că reprezintă un argument puternic pentru alegerea mea. Sigur că viziunea, obiectivele şi programele pe care le voi dezvolta, în continuare, după Congres, după ce voi fi reales preşedintele PNL, le voi prezenta odată cu declanşarea efectivă a competiţiei, după finalizarea conferinţelor judeţene. Astăzi suntem în faza de desfăşurare a adunărilor generale în organizaţiile locale. Sunt alegeri la nivel local. După data de 1 iulie, vor urma alegerile la nivel judeţean şi pe 25 septembrie va avea loc Congresul la care se va alege preşedintele PNL. A doua zi va fi Consiliul Naţional la care se va alege restul echipei de conducere. Privesc cu încredere această competiţie. Mesajul meu este unul constructiv, pozitiv, de unitate pentru PNL, de respect faţă de membri PNL. Un nou angajament pe care mi-l iau e că PNL va fi în primul rând”, a mai adăugat Ludovic Orban, preşedintele PNL.

Ramona BUTNARIU

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )