Locuri de muncă în agricultură pentru ialomițeni – angajator din Danemarca

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Ialomița, promovează oferta unui angajator din Danemarca de 165 locuri de muncă (100 locuri pentru Danemarca şi 65 locuri pentru Portugalia), pentru munca sezonieră, cules de mazăre, campania 2022.
În Danemarca, durata contractului este din iunie până în septembrie 2022. Programul de lucru este de 40-50 ore și 6 zile pe săptămână. În Portugalia, durata contractului o reprezintă perioada martie – mai. Programul de lucru este de 40-50 ore și 6 zile pe săptămână. Cerințele pentru angajați sunt vârsta minimă de 18 ani, o condiție fizică bună și experiență în agricultură.
Condiţii
În Danemarca, cazarea se face în rulote pentru 8 persoane care au baie și toaletă. În camping sunt disponibile bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, TV și internet Wireless. Taxa de cazare este de 9 euro pe zi de persoană și acoperă toate utilitățile. Transportul dus-întors România-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 2,5 euro pe zi pe persoană.
În Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este de 110 – 150 euro, incluzând consumul/utilitățile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.
Plata muncii
În Danemarca, plata muncii se face în funcție de cantitatea culeasă, putând ajunge până la 2000-2500 euro brut pe lună și bonus 12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze.
În Portugalia, plata muncii se face în funcție de cantitatea culeasă. Salariul minim pe lună pe persoană este de 800 euro brut. Dacă se culege mai mult, se poate ajunge până la un salariu de 1400-1700 euro brut pe lună. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.
Persoanele cu domiciliul în județul Ialomița care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă pot obține informații suplimentare de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Ialomița (Slobozia, str. Lacului nr.10 et.3 tel. 0243231809). Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20 februarie. Persoanele vor fi selectate de către angajator.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )