Locuințe distruse de foc pe raza județului Ialomița, victime înregistrate

Pompierii ialomițeni au acționat, în ultimele 72 de ore, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea și asigurarea măsurilor PSI reprezintă doar câteva exemple dintre cele 48 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni în perioada menționată.
Vineri, în jurul orei 09.30, un incendiu a fost produs la un apartament situat la etajul doi într-un bloc de locuințe, în orașul Fetești. La fața locului, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. În sprijinul acestora, a fost solicitat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta fără flacără deschisă, însă cu degajări mari de fum. Nu au fost surprinse victime în interior, proprietarii reușind să se autoevacueze. Au ars articole de îmbrăcăminte, articole electrocasnice și documente personale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric generat de un conductor defect sau neizolat corespunzător. Concomitent cu acțiunea de lichidare a incendiului, salvatorii au acordat primul ajutor unei persoane care prezenta atac de panică, fără a fi necesar transportul acesteia la spital. „Pentru a preveni astfel de cazuri, vă recomandăm respectarea unor măsuri. Verificaţi instalaţia electrică. Nu faceți improvizații la instalația electrică. Asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate”, transmit reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” Ialomița.

De asemenea, un accident rutier a avut loc pe DN 2A, în orașul Țăndărei, sâmbătă, în jurul orei 13.50. Un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei cu o ambulanță SMURD a fost solicitat să intervină. În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism, care a acroșat un biciclist. În sprijinul acestora a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță- Ialomița. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă, cooperantă și neîncarcerată. Aceasta a fost monitorizată de echipajele medicale aflate la locul intervenției. Ulterior a fost preluată și transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei pentru investigații medicale suplimentare.
Tot în perioada de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier. Accidentul a fost produs pe raza localității Manasia. A fost implicat un autoturism ce a intrat în parapetul de protecție, până în trecere la nivel cu calea ferată. În urma impactului au rezultat două victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. Victimele au fost monitorizate de echipajul medical aflat la locul intervenției. Ulterior, una dintre victime a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Urziceni. Iar pentru cea de-a doua persoană nu a fost necesar transportul la spital. De asemenea, salvatorii ialomițeni au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor cu ocazia desfășurării unor evenimente sportive și culturale la nivel județean.
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 7
incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul celor 7 incendii, toate intervențiile au fost înregistrate la arderile necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate peste 5 hectare de teren. Cauzele probabile de izbucnire a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise și fumatul în locuri nepermise.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )