Locuință din comuna Valea Ciorii, cuprinsă de flăcări, în acest weekend

Solicitați pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, deblocarea sau salvarea animalelor din medii ostile vieții, pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie neîntrerupt privind intervenția imediată și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
În ultimele 72 de ore, salvatorii ialomițeni au desfășurat, în total, 68 de misiuni. La nivel județean, 45 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. De asemenea, în perioada menționată s-a înregistrat un număr de 19 incendii. Din totalul acestora, 17 intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate peste 60 de hectare teren. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor, în zece dintre cazuri a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

Una dintre misiunile care au necesitat efort complex din partea pompierilor ialomițeni a avut loc sâmbătă, în comuna Gârbovi. Salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturi și miriști de grâu, în urma căruia au fost distruse 50 de hectare de teren. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere.
De asemenea, în perioada de referință, un alt incendiu a izbucnit, la anexa gospodărească a unui cetățean din comuna Valea Ciorii (sat Murgeanca). În sprijinul salvatorilor ialomițeni, a intervenit și un coleg pompier ce se afla în timpul liber. Au ars atât locuința, cât și o suprafață de aproximativ 1 hectar de vegetație uscată. Cauza cea mai probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Sâmbătă, în data de 16 iulie, în jurul orei 23:00, un accident rutier s-a produs pe raza municipiului Slobozia, între două autoturisme. La fața locului, au intervenit patru echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. În sprijinul acestora, a ajuns și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat cinci victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. După acordarea primului ajutor medical la fața locului, o persoană a fost preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Pentru celelalte patru victime, din fericire, nu s-a impus transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )