Locuință din comuna Bordușani, distrusă de flăcări

Pompierii ialomițeni au acționat, în ultimele 24 de ore, neîntrerupt, pentru stingerea incendiilor și acordarea de prim ajutor, acestea fiind doar câteva exemple dintre cele 26 de misiuni desfășurate. La nivel județean, 18 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
Ieri, în jurul orei 10:20, salvatorii din cadrul Stației de pompieri Fetești au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui incendiu, la locuința unui cetățean din localitatea Bordușani. Trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD s-au deplasat imediat, la locul solicitării. În sprijinul acestora au intervenit membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Bordușani și Făcăeni, două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu o autospeciala de stingere cu apă și spumă și o autoscară și un echipaj de la Stația de pompieri Țăndărei cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului, ulterior acesta propagându-se la mai multe anexe. Pentru lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ șase ore. Au ars acoperișul locuinței în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 260 de metri pătrați, anexe gospodărești cu materialele din încăperi pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, un foișor și o cameră parter pe o suprafață totală de aproximativ 80 metri pătrați, 25 de metri cubi de lemn de foc, trei butelii, mai multe aparate electrocasnice și unelte de grădinărit, panouri fotovoltaice și centrala termică. Totodată, a fost afectată o locuință învecinată pe o suprafață de

aproximativ 10 metri pătrați. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul medical a acordat primul ajutor medical a două persoane. Ulterior, acestea au fost preluate și transportate la Spitalul Municipal Fetești. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
În acest context, pompierii ialomițeni reamintesc cetățenilor măsurile necesare pentru preîntâmpinarea incendiilor produse din cauza scurtcircuitelor electrice. „Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat. Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. De asemenea, verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate. Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. Nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de current. Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede”, transmit aceștia.
În ultimele 24 de ore, la nivel județean s-au înregistrat 8 incendii. Din totalul lor, 6 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate peste 2 hectare de teren. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )