Locuință cuprinsă de flăcări, în comuna Ciulnița

Pompierii ialomițeni au acționat, 24 de ore din 24, pentru stingerea incendiilor și acordarea de prim ajutor, salvatorii intervenind la un total de 22 de misiuni. La nivel județean, 17 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
În cursul zilei de ieri, patru echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la o hală, în localitatea Ciulnița. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați, 1 aparat de gătit, articole vestimentare și s-a deteriorat o butelie.
Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul medical a acordat primul ajutor medical unei persoane în vârstă de 72 de ani care prezenta arsuri de gradul I și II la nivelul membrelor superioare, cranio-faciale și torace anterior. Ulterior, aceasta a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Slobozia. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații închise.
De asemenea, o suprafață de aproximativ 2 hectare de vegetație uscată a ars în municipiul Fetești. La fața locului, a intervenit un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, produs în municipiul. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat, în total, pentru localizarea și stingerea a 5 incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul acestora, 4 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate peste 3 hectare de teren.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )