„Lipsa acestui pasaj ţine dezvoltarea judeţului şi a oraşului nostru pe loc”

Mult aşteptatul proiect privind Pasajul de la Drajna merge conform graficului. Proiectul a fost semnat şi se află la faza de proiectare. Dar, acum, dacă te uiţi pe Internet, pe postările de pe reţelele de socializare, după război, mulţi viteji se-arată.

Cel puţin aşa afirmă liberalii ialomiţeni care au făcut listă de semnături pentru demararea acestui proiect şi Guvernul a alocat bani. Dacă unii fac politica doar în perioada campaniilor electorale, liberalii nu procedează astfel. „Unii fac politica doar în perioada campaniilor electorale. Doar atunci îşi aduc aminte că trebuie să se întoarcă la electorat. Lipsa acestui pasaj ţine dezvoltarea judeţului şi a oraşului nostru pe loc. Încă din 2016, după alegerile locale, noi am demarat o campanie publică de strângere de semnături. Am reuşit să strângem 6.000 de semnături pe care le-am predat Primăriei Dragalina care a adunat, la rândul ei, câteva mii. Toate semnăturile au fost predate în Parlament. Lucrurile astea se întâmplau după campania electorală. Asta pentru că nevoia de dezvoltare a unui oraş sau judeţ este permanentă, nu doar în perioadele campaniilor electorale sau când dă bine să ne afişăm în fotografii. Acest proiect a revenit pe masa Guvernului, după ce guvernarea a fost preluată de PNL. Până atunci nu era o prioritate. Acesta pasaj se va face pentru că este obligatoriu, căci este un proiect generat de noul Guvern, de drum expres de la Brăila până la Chiciu. Mai este obligatoriu să se facă al doilea pod peste râul Ialomiţa. Eu, în calitate de primar al municipiului Slobozia, voi face toate demersurile ca acest pod să fie realizat de compania care administrează drumurile naţionale, cu prioritate. Degeaba faci drum expres şi pasaj la Drajna, dacă tu aglomerezi circulaţia şi-o reduci la o bandă, când traversezi podul de pe râul Ialomiţa”, a precizat Dragoş Soare, specificând că îl interesează în mod deosebit să existe o variantă ocolitoare sau o variantă de nord şi două drumuri by pas. Anume un drum care să devieze traficul greu din Slobozia Nouă şi altul care să îndeplinească acelaşi rol, din Amara. Se gândeşte la un astfel de proiect pe care îl va prezenta la Ministerul Transporturilor şi tuturor parlamentarilor din judeţul Ialomiţa.

Printre altele, pe 24 martie va fi lansată o invitaţie tuturor parlamentarilor din Ialomiţa – PNL, PSD, AUR, căci  înainte de a fi parlamentari ai unor partide, trebuie să livreze pentru judeţul Ialomiţa. „Împreună cu toţi primarii din judeţul Ialomiţa, eu îmi doresc să avem o întâlnire pe apă canal, salubritate şi câini vagabonzi. Sunt problemele principale cu care noi ne confruntăm. Aici va trebui să se întâmple o modificare pe anumite legi, astfel încât noi să putem să funcţionăm aşa cum trebuie. Am solicitări din toată zona peri urbană vizavi de serviciul de ecarisaj.  Noi nu putem să colectăm câinii de la Amara, de la Bucu, Ciulniţa. Inclusiv Dragalina mi-a solicitat sprijinul pentru colectarea acestor câini fără stăpâni. Nu putem pune în sarcina locuitorului din Slobozia această cheltuială şi avem nevoie de o modificare la lege, astfel încât să construim un ADI cu un serviciu de ecarisaj performant la Slobozia, la care să contribuie toate localităţile din jur, să oferim serviciul pe zonă. Din punctul meu de vedere, chestiunea asta trebuie făcută la Feteşti, Urziceni, Fierbinţi, Căzăneşti, Ţăndărei şi Slobozia. Dar avem nevoie de un cadru legislativ potrivit, inclusiv pe ce înseamnă operator de apă şi salubritate. Acolo sunt problemele principale şi va trebui să le abordăm direct, cu cărţile pe masă, cu toate instituţiile implicate. Aici vorbim de Primării, parlamentari, Consiliu Judeţean, Prefectură. Acesta va trebui să fie un mod de lucru de-acum încolo. Toţi parlamentarii ialomiţeni trebuie să meargă şi să-şi susţină judeţul, comunităţile din care provin”, a mai adăugat Dragoş Soare, liderul interimar al PNL Ialomiţa, primarul municipiului Slobozia.

Ramona BUTNARIU 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )