Liderul Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi, Vasile Iliuţă, anunţă proiecte importante pentru dezvoltarea judeţului şi îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor

În cadrul unei recente conferinţe de presă, liderul Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi, Vasile Iliuţă (preşedintele Consiliului Judeţean) a venit cu o serie de noutăţi pentru călărăşeni. Acesta s-a referit prima dată la mult aşteptatul pasaj de la Drajna, în proporţie de 94% finalizat, unde a fost prezent şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu pentru a evalua, la faţa locului, stadiul lucrărilor executate. Iar cu acest prilej, ministrul a avut satisfacţia să vadă că pasajul ar putea fi pus în circulaţie la sfârşitul lunii mai. Pasajul de la Drajna reprezintă o dezvoltare viitoare nu doar pentru judeţul Călăraşi, ci şi Galaţi, Brăila şi Ialomiţa. Autorităţile speră ca proiectul să fie completat cu un pod peste Dunăre, pentru ca finalitatea acestuia să vină cu adevărat în sprijinul judeţului Călăraşi. Pasajul va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Brăila – Slobozia – Călăraşi – Chiciu, de aproximativ 142 km.
Un alt obiectiv important îl reprezintă Pasajul de la Lehliu Gară, la care, actualmente, se întocmeşte Studiul de Fezabilitate. „Sper ca în trei ani de zile să avem şi Pasajul de la Lehliu Gară finalizat. În această perioadă am înmânat încă cinci apartamente medicilor care au venit la Spitalul Judeţean Călăraşi. Asta se datorează administratorului public Mihai Bogdan care are în subordine cele trei spitale ale judeţului Călăraşi. Am mai avut o delegaţie prezentă la sediul Consiliului Judeţean, condusă de primarul comunei Grassano, provincia Matera, regiunea Basilicata, din Italia, Filippo Luberto.
Asta după ce anul trecut, primarul comunei Dor Mărunt, Ion Iacomi a fost invitat la ziua comunei Grassano, pe 20 septembrie. Pot să spun că la momentul acesta am legat o relaţie de prietenie, vorbind şi cu preşedintele regiunii basilicane. I-am spus că voi fi prezent la Ziua Comunei Grassano, cu o delegaţie a CJ şi Dor Mărunt. Delegaţia italiană a avut ca şi discuţie o viitoare înfrăţire între comunele Grassano şi Dor Mărunt. Mai vreau să atrag atenţia asupra unei alte decizii pe care am luat-o. Urmare a analizei pe care am făcut-o la nivelul învăţământului din judeţul Călăraşi, am dat dispoziţie administratorului public să preia, pe lângă spitalele din subordine, şi acest domeniu”, a precizat Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )