Liberalii călărășeni acuză PSD de administrație discreționară și practici neechitabile

• Repartizarea fondurilor în județul Călărași stârnește nemulțumiri

În urma votului dat de majoritatea social-democrată din Consiliul Județean Călărași, astăzi, primarii liberali călărășeni și conducerea organizației județene PNL Călărași, prin intermediul unui comunicat de presă, exprimă profunda lor dezamăgire față de practicile administrației județene în ceea ce privește repartizarea fondurilor destinate dezvoltării localităților. „Această acțiune vine ca o nouă dovadă a abuzurilor și administrației discreționare exercitate de actuala conducere județeană, mai ales în momentul distribuirii resurselor financiare. An de an, primarii liberali au pledat pentru o repartizare echitabilă a sumelor provenite din impozitul pe venit, ținând cont de criterii fundamentale precum populația și necesitatea cofinanțării proiectelor locale. Cu toate acestea, conducerea actuală a CJ Călărași a ales să ignore aceste criterii, distribuind sumele discreționar și fără a ține cont de necesitățile reale ale comunităților“, se precizează în cumunicatul citat.
Desfășurată cu ajutorul majorității de care dispune, această practică a fost perpetuată de-a lungul timpului, subminând eforturile constante ale primarilor liberali și ale altor edili implicați în dezvoltarea locală. Consultările administrativ-politice au fost doar o mascaradă, iar rezultatul final al repartizării financiare a fost impus de voința unei majorități care pare să acționeze în interesul propriu. La 31 ianuarie, consilierii județeni au adoptat o nouă hotărâre privind repartizarea fondurilor, semnalând încă o dată lipsa de transparență și echitate în procesul decizional. Din totalul de 24.597 mii lei, 12.232 mii lei au fost amânați pentru o ședință viitoare, iar această decizie ridică semne de întrebare cu privire la scopul real al acestor fonduri. De asemenea, există suspiciuni că suma de 12.232 mii lei ar putea fi utilizată în scopuri electorale de către conducerea CJ Călărași, în încercarea de a atrage primari în rândurile PSD înaintea alegerilor locale. Distribuirea inegală a acestor fonduri, în care primăriile PSD primesc sume semnificativ mai mari decât cele din rândul PNL, ridică întrebări legitime cu privire la corectitudinea procesului decizional.
Conducerea PNL Călărași și primarii liberali au solicitat Instituției Prefectului din județul Călărași să conteste această hotărâre a consilierilor județeni PSD. Ei consideră că această decizie nu reflectă promisiunile anterioare ale conducerii CJ față de primarii din întregul județ Călărași și nu servește intereselor reale ale comunităților locale.
În concluzie, această nouă manifestare a administrației discreționare și a practicilor neechitabile în repartizarea fondurilor ridica semne de întrebare cu privire la buna guvernare și la responsabilitatea liderilor județeni. Este esențial ca această problemă să fie adusă în atenția publicului și să fie corectată pentru a asigura o dezvoltare locală sustenabilă și echitabilă în județul Călărași.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )