LAPAR are o nouă echipă de conducere

Pe 11 martie a avut loc ședința Adunării Generale Extraordinare a membrilor Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), la cel de-al doilea termen, după ce, în data de 23 februarie, nu s-a putut întruni cvorumul necesar. Adunarea Generală Extraordinară a avut ca scop principal adoptarea unor decizii care să răspundă hotărârii definitive a Curții de Apel București cu privire la anularea parțială a Hotărârii adoptate prin AGA din 04.02.2020 cu privire la alegerea președintelui, membrilor Consiliului Director și cenzorului pentru un mandat de patru ani.
Organizațiile membre LAPAR și prezente la Adunare, au decis, prin vot, următoarele: realegerea în funcția de președinte a lui Nicu Vasile; noua componență a Consiliului Director, urmând ca în perioada imediată să aibă loc și o primă ședință pentru alegerea celor cinci vicepreședinți dintre membrii titulari ai Consiliului Director; desemnarea doamnei Elena Vișănescu în funcția de cenzor. De asemenea, membrii LAPAR se bucură să anunțe că organizația va avea în Consiliul Director două doamne. Este vorba despre Nina Gheorghiță, fermier din județul Brăila, și despre Ortansa Stroe, fermier din județul Galați. Alături de acestea, în componența noului Consiliu Director au intrat și fermieri tineri, la început de drum. Astfel, noua componență a Consiliului Director al LAPAR este următoarea: Nina Gheorghiță, Ilie Popescu, Alexandru Baciu, Ionuț Spiță și Fazakas Miklos se află în funcția de vicepreședinte, Romeo Lombardi, Raul Mărunțoiu, Ortansa Stroe, Adrian Mocanu, Petrica Andrei, Răzvan Dinu, Andrei Popescu sunt membri cu drepturi depline, iar Grigore Petre, Cosmin Iancu, Mircea Voinea și Bogdan Furfurică sunt membri supleanți.
Împreună, membrii organizației LAPAR și-au propus ca în 2022 să contribuie la realizarea unui pact legislativ care să stea la baza implementării proiectului de Plan Național Strategic, vizând: reglementarea duratei contractului de arendă, a cadastrului și comasării terenurilor; modificarea legii îmbunătățirilor funciare; modificarea legii apelor pentru sursele de apă destinate irigațiilor; modificarea pedepselor din Codul penal pentru distrugerea infrastructurii de irigații, a perdelelor forestiere, furtul animalelor și a utilajelor și multe alte prevederi necesare sectorului agroalimentar. „Pe această cale, dorim să mulțumim delegaților din organizațiile membre care au participat la ședință și ne-au permis să discutăm despre aspecte ce țin de activitatea noastră”, au transmis aceștia.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )