Lansarea campaniei de prevenire a traficului de persoane „Desfă-ți aripile! Informarea înseamnă libertate!”

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane lansează campania națională de prevenire „Desfă-ți aripile! Informarea înseamnă libertate!”. Campania se va desfășura în cadrul proiectului Proiectul PDP2 – „Întărirea capacităților naționale în domeniul cooperării polițienești internaționale și combaterea infracționalității”. Acest proiect este finanțat din Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 – Programul Afaceri Interne.
Scopul campaniei îl constituie informarea, sensibilizarea și conștientizarea cetățenilor români expuși riscului de a deveni victime ale traficului de persoane cu privire la implicațiile fenomenului, precum și la riscurile acceptării unor oferte care i-ar putea conduce într-o situație de trafic. Această campanie răspunde nevoii continue de informare a populației privind riscurile și implicațiile traficului de persoane. De asemenea, răspunde și nevoii de educare a grupurilor vulnerabile cu privire la modalitățile de detectare a ofertelor care ar putea implica riscuri și i-ar putea conduce într-o situație de trafic.
Campania se va desfăşura în perioada august – decembrie 2022, în mediul online. Iar pe lângă promovarea specifică grupurilor targetate, campania va beneficia și de sprijinul mai multor vloggeri cunoscuți, precum Horia Sârghi (Zaiafet), Vlada Grecu și Alex Cozma (Atenție Cad Mere). „Ne dorim ca prin materialele realizate cu sprijinul persoanelor publice implicate să putem accesibiliza și promova mesajele antitrafic. Vrem ca fiecare persoană să își lărgească orizonturile cu privire la găsirea unor noi oportunități, precum oferte de muncă sau de studii. Iar aceste decizii trebuie să fie luate în urma unei informări temeinice, pentru a reduce riscurile associate traficului de persoane”, transmit reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )