Lansarea campaniei de prevenire a traficului de persoane Desfă-ți aripile! Informarea înseamnă libertate

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane lansează campania națională de prevenire Desfă-ți aripile! Informarea înseamnă libertate!
Campania face parte din proiectul Proiectul PDP2 – „Întărirea capacităților naționale în domeniul cooperării polițienești internaționale și combaterea infracționalității”. Proiectul este finanțat din Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 – Programul Afaceri Interne.
Campania are ca obiective principale informarea, sensibilizarea și conștientizarea cetățenilor români expuși riscului de a deveni victime ale traficului de persoane cu privire la implicațiile fenomenului, precum și la riscurile acceptării unor oferte care i-ar putea conduce într-o situație de trafic. Această campanie răspunde nevoii continue de informare a populației privind riscurile și implicațiile traficului de persoane, precum și de educare a grupurilor vulnerabile cu privire la modalitățile de detectare a ofertelor care ar putea implica riscuri și i-ar putea conduce într-o situație de trafic. Campania se desfășoară până în luna decembrie, în mediul online și pe lângă promovarea specifică grupurilor targetate, va beneficia și de sprijinul mai multor vloggeri cunoscuți. este vorba despre Horia Sârghi (Zaiafet), Vlada Grecu și Alex Cozma (Atenție Cad Mere). „Ne dorim ca prin materialele realizate cu sprijinul persoanelor publice implicate să putem accesibiliza și promova mesajele antitrafic. Vrem ca fiecare persoană să își lărgească orizonturile cu privire la găsirea unor noi oportunități, precum ofertele de muncă sau de studii. Iar aceste decizii să fie luate în urma unei informări temeinice, pentru a reduce riscurile asociate traficului de persoane”, transmit reprezentanții Agenției.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )