„La un moment dat, chiar şi la acele societăţi foarte dictatoriale, care ţin închise toate informaţiile, se va întâmpla ceva şi va ieşi buba”

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) are de gând să tranşeze scandalul OMV în Parlament, fiindcă există bănuiala că reprezentanţii statului român acţionează în favoarea companiei austriece. În acest sens, parlamentarii AUR au solicitat constituirea unei comisii de anchetă referitor la OMV Petrom, companie la care statul român deţine 20%. De altfel, liderul formaţiunii, George Simion a şi declarat că suspiciunile sunt rezonabile, în ce-i priveşte pe cei doi reprezentanţi din Consiliul de Administraţie şi ministrul Energiei.
Ori, această comisie de anchetă poate să desecretizeze foarte multe dintre dosarele privatizării, căci ar avea abilitatea necesară. „Este normal să solicităm asta. Adică, noi am solicitat şi acea comisie de anchetă pentru achiziţii. Ca atare, s-a încercat tergiversarea şi, până la urmă, chiar s-o anuleze, s-o facă uitată. Ei au sperat că dacă o vor ţine aşa în sertar şi nu fac nimic un an de zile, George Simion şi AUR vor uita de ancheta asta. Pentru că s-a ţinut de capul lor, până la urmă, a reuşit să-i mobilizeze şi, chipurile, au avut o întâlnire. Au avut un moment în care au încercat să se ascundă practic, căci în acele achiziţii sunt sigur foarte multe ilegalităţi. Suntem conştienţi, cu toţii. Am văzut că s-au cumpărat milioane de vaccinuri ce n-au fost folosite, că s-a prelungit termenul de valabilitate al vaccinului doar-doar s-o înţepa toată lumea sau măcar o parte. Este o întreagă nebunie ce se întâmplă în jur şi bani mulţi, milioane de euro cheltuiţi pe nişte lucruri complet inutile. Avem un spital mobil la Leţcani cumpărat prin această modalitate, tot în pandemie, care este astăzi nefuncţional. Înţeleg că a fost destinat pentru pandemie, dar putea fi mutat acolo unde nu sunt spitale. De exemplu, se renovează Spitalul Judeţean de la Slobozia şi este un calvar să te internezi sau să îţi faci nişte proceduri medicale, pentru că se lucrează în interior. Este gălăgie, curent, şantier, frig şi aşa mai departe. Ar fi fost normal ca un astfel de spital mobil să fie adus aici. Dar ce te faci, că nu are încălzire, unde-l racordezi şi cum? Îl mutăm doar vara? E de noaptea minţii şi sunt bani mulţi la mijloc. Şi mai spunem că România e săracă. România nu-i săracă, fiindcă altfel nu s-ar omorî ăştia să vină la putere atâta. Eu vreau să cred că vom afla adevărul despre cheltuielile făcute în pandemie, dar şi de ce OMV nu va plăti taxa de solidaritate în România. La un moment dat, chiar şi la acele societăţi foarte dictatoriale, care ţin închise toate informaţiile, se va întâmpla ceva şi va ieşi buba. Mor cei responsabili şi apar tot felul de mărturii. Vor fi oameni care vor spune, la un moment dat, ce s-a întâmplat”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, Rodica Boancă, senator AUR Ialomiţa, specificând că, acum depinde şi când se va întâmpla acest lucru, că dacă se va întâmpla peste 50 de ani, va fi util doar pentru istorie. „Eu sper ca în 2024, clasa politică să se schimbe radical. Şi, aşa, cei care vor veni, vor avea toată îndatorirea şi interesul să devoaleze ceea ce s-a întâmplat în perioada aceasta şi trecută. Mie mi s-ar părea o chestie de restituţie morală…Acum, în comisie nu poţi să faci mare lucru, decât să-i stânjeneşti un pic. Să-i deranjezi, că îi chemi şi trebuie să se pregătească, să te mintă. E un pic de muncă şi pentru ei, nu le este chiar uşor. La toţi ne este greu, dar e ceva. Este un pas mic pentru omenire, un pas mare pentru adevăr”, a mai adăugat Rodica Boancă, senator AUR Ialomiţa.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )