„La nivel de recomandări, trebuie să continuăm să ne protejăm”

Aşa cum s-a observat, în ultima perioadă, numărul cazurilor de COVID-19 se situează pe un trend descendent. Şi în Ialomiţa se simte acest lucru, pe zi ce trece, însă este indicat ca oamenii să continue să se protejeze, chiar dacă restricţiile au fost ridicate, rămânând doar la stadiul de recomandări.
În cadrul unei conferinţe de presă – ce avut loc marţi, 22 martie a.c. – Dan Noel (directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică – DSP) a prezentat o statistică referitoare la situaţia cazurilor de Covid, în perioada 1 ianuarie – 20 martie 2022. Conform acestuia, numărul total al persoanelor confirmate cu virusul SARS-COV-2, la nivelul judeţului Ialomiţa, s-a situat la 26.084. Numărul persoanelor confirmate şi internate în spital a fost în luna ianuarie – 174; februarie – 374 şi perioada 1-20 martie – 103 persoane. Referitor la numărul persoanelor decedate, din păcate, s-a înregistrat un număr semnificativ în această perioadă. „Am avut un număr de decese mai mare în luna februarie, dar trendul este, de asemenea descendent. Avem 82 de decese în perioada ianuarie – 20 martie. După ridicarea restricţiilor, decesele nu au crescut semnificativ, fiind mai reduse. Totodată şi cazurile de persoane pozitive sunt în scădere. La ora actuală, în izolare, se află 7.204 persoane confirmate cu SARS-COV-2 şi în carantină – 9.293. Toate persoanele izolate primesc concediu medical şi li se recomandă să rămână la domiciliu. Persoanele care intră în contact cu cineva pozitiv, pot merge la serviciu, dar cu distanţare, mască de protecţie şi igienă individuală. De remarcat că, majoritatea persoanelor, ce au fost depistate pozitiv, au rămas la domiciliu, s-au dovedit a fi responsabile…În această perioadă au fost recoltate 1.339 teste rapide şi 22.206 teste rapide şi RT PCR… La nivel de recomandări, trebuie să continuăm să ne protejăm”, a precizat directorul Noel, specificând că în data de 14 martie s-au înregistrat 521 cazuri, rata de incidenţă fiind de 1,85 cazuri la mia de locuitori; 15 martie – 472 cazuri, rata de incidenţă 1,68; 16 martie – 450 cazuri, rata de incidenţă 1,60 şi 20 martie – 383 cazuri, rata de incidenţă 1,36. În ce priveşte vaccinarea, rata de la 1 februarie, până în data de 22 martie este de 0,19%. Deci, foarte mică. „Centrele de vaccinare funcţionează, dar cu program redus. Avem un centru de vaccinare la Urziceni, unul la Feteşti şi altul la Slobozia. În cazul în care se va institui doza a patra, programul va fi prelungit. Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică aşteaptă să vadă situaţia epidemiologică”, a mai adăugat şeful DSP Ialomiţa.
Una peste alta, la data de 22 martie 2022, rata de incidenţă a fost de 1,33 cazuri la mia de locuitori (în ultimele 14 zile), majoritatea localităţilor încadrându-se la scenariul verde. Doar patru localităţi aveau scenariul galben, respectiv Valea Ciorii, cu o rată de incidenţă de 5,08; Gheorghe Doja – 3,24; Roşiori – 3,21 şi Perieţi – 3,03 cazuri la mia de locuitori.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )