Jandarmii şi pompierii sunt pe „fază” pentru siguranţa cetăţenilor, la Festivalul Freeland

Începând de astăzi, 7 iulie şi până duminică 9 iulie, în incinta Pădurii Peri din municipiul Slobozia are loc cea de-a doua ediţie a Festivalului Freeland, un eveniment aşteptat cu mult entuziasm de către comunitate.
Astfel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, locotenentul Ionela – Cristina Goidea spune că instituţia va coordona, din punct de vedere al asigurării ordinii şi liniştii publice, manifestarea. Dispozitivele de ordine publică vor asigura ordinea publică în zona de desfăşurare a festivalului, elementele de dispozitiv fiind amplasate pe traseele de deplasare, în scopul prevenirii unor eventuale altercaţii, distrugeri sau degradări de bunuri. Jandarmii vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora. Alături de celelalte structuri competente, se va acorda o atenţie sporită combaterii traficului şi consumului de substanţe interzise. Jandarmii ialomiţeni, alături de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti şi de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu responsabilităţi în domeniu, se vor asigura că participanţii se vor putea bucura de spectacol, fără evenimente neplăcute.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa aminteşte persoanelor care doresc să ia parte la Festivalul Freeland, faptul că, în conformitate cu regulamentul de participare şi acces la festival este interzis: accesul cu arme sau orice alte obiecte ce pot fi considerate periculoase (incluzând arme albe sau alte obiecte care reprezintă pericol public); consumul de substanţe interzise sau comercializarea acestora, conform legii în vigoare; accesul în spaţiul în care se desfăşoară festivalul cu mâncare sau băutură (inclusiv băuturi alcoolice); comercializarea de produse în zonele de festival, fără acordul organizatorilor; accesul cu recipiente de sticlă, materiale inflamabile, animale de companie, pixuri cu laser.
Pentru a evita producerea unor incidente, Jandarmeria Ialomiţa face următoarele recomandări pentru participanţi: să adopte un comportament civilizat şi să evite implicarea în conflicte de orice fel; să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale; dacă sunt însoţiţi de copii, aceştia să fie supravegheaţi cu atenţie; să nu lase în urmă resturi menajere care dăunează mediului înconjurător.
„De asemenea, reamintim participanţilor faptul că folosirea dronelor fără autorizaţie şi avizele necesare, este strict interzisă. Desfăşurarea în condiţii de siguranţă a festivalului este prioritatea noastră, de aceea reamintim tuturor cetăţenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Numărului Unic de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune. Ca de fiecare dată, mulţumim cetăţenilor pentru încrederea acordată şi suntem convinşi că prin cooperare şi dialog totul va funcţiona aşa cum trebuie”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Ialomiţa.

ISU asigură trei Puncte de prim ajutor la festival

La rândul lor, pompierii ialomiţeni adresează şi ei recomandări celor care vor să participe la eveniment. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa a dispus măsurile necesare, astfel încât şi ediţia de anul acesta, să se desfăşoare în condiţii de, deplină siguranţă. Concret, pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă care s-ar putea produce, ISU Ialomiţa va monitoriza permanent evoluţia dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea acţiunilor de răspuns în sprijinul cetăţenilor. În perimetrul de desfăşurare al festivalului vor fi operaţionalizate trei Puncte de prim ajutor, care vor fi deservite de paramedici pompieri, voluntari, personal medical UPU- SMURD- SAJ, medici şi asistenţi de la instituţiile din subordinea Consiliului Local Slobozia.
Pentru transportul persoanelor care vor necesita investigaţii medicale suplimentare, la spital, vor fi dislocate la locul evenimentului două ambulanţe de prim ajutor medical tip B şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple.
De asemenea, vor fi mobilizate permanent, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o motopompă. Premergător acestui festival, inspectorii de prevenire au efectuat controale, în vederea identificării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze ce pot genera situaţii de urgenţă, pe amplasamentul de desfăşurare al evenimentului.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, pompierii le recomandă participanţilor să aibă o conduită potrivită, să aibă grijă de siguranţa lor şi a celorlalţi, iar în cazul în care situaţia o va impune, să urmeze cu stricteţe recomandările organizatorilor pentru a asigura evacuarea din zona de risc. Din cauză că la acest festival este preconizat un aflux mare de participanţi, salvatorii ialomiţeni vin în sprijinul cetăţenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor cu public numeros: să nu aprindă ziare, hârtii, brichete sau alte surse de foc deschis in apropierea materialelor combustibile; este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse; este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum şi pe timp de vânt; copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi. „Parcarea autoturismelor se va realiza astfel încât, să nu se blocheze căile de acces pentru intervenţia autospecialelor sau să fie împiedicat accesul la hidranţii exteriori. În încheiere, doresc să transmit tuturor participanţilor în numele Inspectoratului, să se bucure de acest sfârşit de săptămână minunat, fără evenimente neplăcute ce le pot pune viaţa în pericol”, a subliniat sublocotenentul Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )