Jandarmii ialomiţeni au desfăşurat aproximativ 600 de misiuni de ordine publică în luna octombrie

Creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor – prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros – şi participarea la misiuni de menţinere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Ialomiţa în luna octombrie 2023.
Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ialomiţa au desfăşurat, în cursul lunii trecute, 595 misiuni de ordine publică, dintre care, 31 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase şi cultural artistice, 100 misiuni de intervenţie, iar 464 misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de siguranţă civică şi intervenţia promptă pentru soluţionarea problemelor sesizate de cetăţeni.
Jandarmii ialomiţeni au asigurat intervenţia la 100 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgenţă 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 298 de acţiuni în cooperare cu alte instituţii, fiind aplicate 8 mandate de aducere a unor persoane. În urma misiunilor executate, au fost date 146 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.250 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. În perioada analizată au fost constatate 48 de infracţiuni: 6 în mod independent (exemple: „lovirea sau alte violenţe”, „ameninţarea”, „distrugere”, „violenţă în familie” etc.)., iar 42 în cooperare cu Poliţia.
În luna octombrie au fost desfăşurate 21 activităţi preventiv-informative în cadrul programelor: „Şcoala în siguranţă”, „Invitaţie la fair play” şi „Spaţiul public este al tuturor”, la care au participat aproximativ 4.536 de persoane. „Reamintim cetăţenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgenţă 112”, a precizat locotenentul Ionela Cristina Goidea, purtătorul de cuvânt al IJJ Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )