Jandarmii ialomițeni au asigurat ordinea și siguranța publică, în cadrul unor manifestări sportive

Jandarmii ialomițeni s-au aflat pe teren, pe parcursul acestui weekend, pentru a asigura măsuri de ordine și siguranță publică pe timpul desfăşurării unor manifestări sportive, pe raza județului. Este vorba despre partida de fotbal dintre echipele CSM Fetești și ACS Recolta Gheorghe Doja, care a avut loc sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 18.00, în zona stadionului municipal Fetești; „Semimaratonul Fetești”, ediția I, ce s-a ținut duminică, 15 mai, începând cu ora 18.00, în municipiul Fetești, având ca scop strângerea de fonduri pentru copiii cu tulburări din spectrul autist; meciul de fotbal dintre echipele A.F.C. Unirea 04 Slobozia și A.C.S. Petrolul 52 Ploiești, din cadrul Ligii a II-a, ce a avut loc tot duminică, începând cu ora 16.00, pe stadionul „1 Mai” din Slobozia. Aici, jandarmii ialomițeni au întreprins acțiuni de ordine și siguranță publică în colaborare cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța și cu celelalte structuri abilitate ale MAI.
Referitor la condițiile de desfășurare ale partidei de fotbal din ziua duminică, jandarmii au pus la dispoziție măsuri importante pentru spectatori, precum: comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în proximitatea arenei sportive, pe o rază de 500 de metri, între orele 14.00-19.00, interzisă, ca urmare a Dispoziției Primăriei Slobozia nr. 488 din 12.04.2021; iar pentru prevenirea introducerii pe stadion a obiectelor interzise, spectatorii să fie supuşi unui control corporal preventiv de către reprezentanții firmei de securitate. De asemenea, acestora le-a fost total interzis să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare; să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc; să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscene; să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă.
Nu în ultimul rând, Jandarmeria Ialomița a fost prezentă la eveniment pentru a asigura, pe cât posibil, intrarea spectatorilor la stadion din timp, pentru a se preveni eventuale aglomerări de persoane în zona porților de acces. Totodată, s-a ținut cont ca autoturismele să nu fie parcate în zona imediat apropiată a stadionului, pentru prevenirea ambuteiajelor.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )