Jandarmeria Ialomiţa recrutează tineri care vor să devină jandarmi

Începând din data de 20 aprilie şi până pe 5 mai 2023, Jandarmeria Ialomiţa desfăşoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. Astfel, la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani sunt scoase la concurs 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetăţenilor de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate. La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni sunt scoase la concurs 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetăţenilor de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate.
Pentru a urma cursurile şcolilor militare de subofiţeri jandarmi din Drăgăşani sau Fălticeni trebuie îndeplinite anumite condiţii ce pot fi consultate pe site-ul: www.jandarmeriaialomita.ro, secţiunea carieră-angajări sau pe www.jandarmeriafalticeni.ro, respectiv www.scoaladragasani.ro.
Locotenentul Ionela-Cristina Goidea (purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa) precizează că înscrierile se pot face printr-o cerere tip, care trebuie depusă până pe data de 5 mai a.c., exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail concurs@jandarmeriaialomita.ro, iar dosarele se depun personal şi în volum complet, până pe 15 mai a.c., la sediul Jandarmeriei Ialomiţa. Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează la o dată şi într-o locaţie ce va fi anunţată ulterior, prin postarea în timp util pe pagina de Internet a Jandarmeriei Ialomiţa. Proba de evaluare a performanţei fizice se susţine în perioada 19 – 24 mai a.c. la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, conform unei planificări ce va fi anunţată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a unităţii).
Proba de verificare a cunoştinţelor se va susţine în data de 27 mai a.c., de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice şi va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic. Tematica şi bibliografia de concurs sunt cele prevăzute pe site-ul www.jandarmeriaialomita.ro. Examinarea medicală se va realiza în perioada 31 mai – 29 iunie a.c., pentru candidaţii care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.
Sunt declaraţi „Admis”, candidaţii care au fost declaraţi apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale. Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 30 iunie a.c. Mai multe informaţii puteţi obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa, situat în Municipiul Slobozia, Aleea Jandarmeriei sau la numărul de telefon 0243.231.057 (Biroul Resurse Umane).

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )