Jandarmeria Ialomița, eforturi susținute pentru o comunitate sigură

Jandarmeria Ialomița a înregistrat o prezență activă și eficientă în luna februarie a acestui an, desfășurând aproximativ 550 de misiuni de ordine publică. Obiectivul principal al acestei activități intense a fost creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni integrate în sistemul de menținere a ordinii.
Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au fost implicate într-un număr de 546 de misiuni de ordine publică. Acestea au inclus 7 misiuni de asigurare a ordinii publice la diverse manifestări, precum evenimente sportive, religioase și cultural-artistice, 76 de misiuni de intervenție și 463 de misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice. Prioritatea a fost asigurarea unui climat de siguranță civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor semnalate de cetățeni.
Jandarmii ialomițeni au fost implicați în intervenția la 76 de evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace de comunicare. De asemenea, au colaborat în cadrul a 207 acțiuni integrate cu alte instituții și au pus în aplicare 17 mandate de aducere a unor persoane pentru diverse situații. În rezultatul acestor misiuni, au fost aplicate 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.200 de lei. Cele mai frecvente abateri au vizat nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
De-a lungul lunii februarie, au fost constatate 29 de infracțiuni, dintre care 6 au fost gestionate independent, incluzând fapte precum „lovirea sau alte violențe“, „amenințarea“, „distrugerea“, și „violența în familie“. Celelalte 23 de infracțiuni au fost constatate în cooperare cu Poliția. Un aspect important al activității Jandarmeriei Ialomița a fost desfășurarea a 13 activități preventiv-informative în cadrul programelor: „Școala în siguranță”, „Invitație la fair play” și „Spațiul public este al tuturor”. Aceste programe au reunit aproximativ 600 de persoane și au contribuit la promovarea unui climat de siguranță și responsabilitate în comunitate.
Cetățenii sunt încurajați să solicite sprijinul jandarmilor în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărului unic de urgență 112, atunci când este nevoie, pentru a asigura o colaborare eficientă în menținerea ordinii și siguranței publice. Jandarmii Ialomițeni rămân dedicați în misiunea lor de a proteja comunitatea și de a contribui la un mediu sigur și armonios pentru toți cetățenii.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )