ITM Călărași transmite ultimele rezultate ale controalelor efectuate pe teren

În perioada 27 iunie – 3 iulie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate și pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.
În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 28 de controale din care 27 au fost pe muncă nedeclarată. Au fost sancţionaţi 4 angajatori şi s-au aplicat amenzi în valoare de 6000 de lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au efectuat 24 de controale şi 21 de angajatori au fost sancţionaţi. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de remediere. „Acţiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate. Este vorba despre creşterea animalelor, activităţi de protecţie şi pază, fabricarea uleiului, tâmplărie, alimentaţie publică, comerţ, transport, agricultură, restaurante, administraţie publică, jocuri de noroc, învăţământ secundar și așa mai departe.
Printre neconformităţile constatate enumerăm nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal și necompensarea concediilor de odihnă la încetarea CIM. Pe listă se mai numără nerespectarea termenelor de transmitere a datelor în Revisal și cazul unui angajator care nu face dovada comunicării deciziilor de încetare CIM, a adeverinţei şi extrasului REVISAL. În alte cazuri, dosarele de personal erau incomplete sau angajatorul nu ţinea evidenţa orelor prestate de salariaţi, cu ora de începere şi de sfârşit de program. Totodată, în situația altor structuri, nu a fost realizată semnalizarea de securitate şi sănătate la locul de muncă, pentru locurile unde pot apărea atmosfere explosive. Mai mult, la nivelul unei unităţi, a fost numit prin decizie personalul care acorda primul ajutor, dar nu a fost instruit în acest sens. Căile de circulaţie a vehiculelor nu erau clar marcate prin benzi continue, printr-o culoare perfect vizibilă, iar fișele individuale de instruire nu sunt prevăzute cu traseul și durata deplasării (domiciliu – loc de muncă și invers)”, precizează Dumitru Nicolae, inspector șef ITM Călărași.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )