ITM Călărași, Acţiune pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale determinate de stresul profesional

Pe parcursul acestui an, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Călăraşi se va desfăşura Acţiunea pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale determinate de stresul profesional. Campania are obiective precum promovarea unui mediu de muncă sigur şi sănătos prin combaterea sau diminuarea riscurilor psihosociale; stabilirea măsurilor care se impun pentru prevenirea producerii unor evenimente grave lucrătorilor din cauza riscurilor psihosociale existente la locul de muncă; conştientizarea şi consultarea angajatorilor cât şi a lucrătorilor privind implementarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă pentru creşterea stării de bine la locul de muncă; încurajarea schimbului de informaţii şi bune practici în aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă.
Analiza dosarelor de cercetare a evenimentelor din ultimii ani a evidențiat o creștere a numărului decedaților la locul de muncă din cauze non-violente, prezumtive, legate de existența riscurilor psihosociale ºi a stresului, generate de componentele sistemului de muncă.
Pentru prevenirea timpurie a unor dezechilibre psihosociale care ar putea provoca îmbolnăviri şi decese la locul de muncă se vor efectua acţiuni de control în opt domenii de activitate, ce se consideră cu risc psihosocial crescut. Aceste domenii sunt industria alimentară, industria textilă, producţia de piese şi accesorii pentru autovehicule, comerţul, administraţia publică, învăţământul, sănătatea şi activităţile de protecţie şi gardă.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )