ITM Călărași a organizat întâlniri educative, de Ziua Națională a Inspecției Muncii

La data de 11 iulie, Inspecţia Muncii a aniversat 23 de ani de la înfiinţare. Inspecția Muncii este o structură constituită în baza Legii nr. 108/1999, şi care îşi desfăşoară activitatea în vederea asigurării unor condiţii de muncă decente şi a respectării legislaţiei în domeniile de competenţă a relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.
Cu această ocazie, la nivel central şi teritorial, s-au desfăşurat o serie de activităţi pe diverse domenii. Aceste activități au vizat diseminarea de materiale informative destinate lucrătorilor şi angajatorilor şi, nu în ultimul rând, potenţialilor colaboratori de pe piaţa muncii. În acest sens, ITM Călăraşi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat o masă rotundă cu cadrele didactice care desfăşoară activităţi conexe cu legislaţia muncii. De asemenea, au fost organizate întâlniri de lucru cu angajatorii şi angajaţii din următoarele domenii de activitate: construcţii, agricultură, transporturi, industrie şi alimentaţie.
Participanţilor le-au fost prezentate atribuţiile generale şi specifice ale Inspecţiei Muncii, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi statutul inspectorului de muncă.
La finalul întâlnirii, au avut loc discuţii şi analize şi au fost oferite materiale necesare informării şi instruirii, precum afişe, pliante și CD-uri.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )