IPJ Ialomița: care sunt obligațiile conducătorului auto în caz de accident rutier

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița transmite conducătorilor auto câteva recomandări, cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu se prezintă la unitatea de poliție competentă în situația implicării într-un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
În situația în care conducătorii auto sunt implicați în evenimente rutiere de unde au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuviințarea poliției. Părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului, fără încuviinţarea poliţiei, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie, se pedepseşte cu închisoare de la doi la șapte ani.
Pentru a nu exista riscuri, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, conducătorul auto trebuie să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie. Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat: să ia măsuri de anunțare imediată a poliției; să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului și să nu părăsească locul faptei.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )