Ionuţ Belu a fost eliberat din funcţia de viceprimar al comunei Ciulniţa

Viceprimarul comunei Ciulniţa, Ionuţ Belu a fost eliberat din funcţie, în ultima şedinţă de Consiliu Local, cu 9 voturi pentru şi 2 împotrivă. Proiectul de hotărâre, privind eliberarea din funcţie, a fost iniţiat de un grup de consilieri locali (3 consilieri de la ALDE şi unul de la PNL), nemulţumiţi de activitatea viceprimarului. Printre acuzaţii se numără un accident cu maşina Primăriei, care ar fi fost muşamalizat, sustragere de carburant, luarea de decizii care în mod normal îi revin primarului şi altele. La şedinţă a participat şi viceprimarul care a susţinut că nu are nicio vină şi acuzaţiile din raport nu sunt fondate. „Mă supun fără nicio problemă, dar vreau să se ştie, să se afle că sunt orice, numai hoţ nu. Vreau să demonstrez că nu am furat carburant, că la şedinţa pe care a avut-o comisia de disciplină eu nu am fost chemat. Eu eram cel judecat, dar se judeca în lipsă. Dacă eram vinovat, aş fi încercat măcar să mă disculp în faţa dv. pentru că aşa este normal să fie judecată o persoană, fie ea bună, fie rea. Nu reproşez nimic, doar aduc la cunoştinţă nişte aspecte”, le-a spus viceprimarul Belu, consilierilor.
Moment la care, unul dintre consilierii iniţiatori, Constantin Grigore a ţinut să intervină, pentru a clarifica situaţia. „I-am adus la cunoştinţă motivaţia mea, ca iniţiator, ca să meargă în comisia de disciplină. Nu a dat dovadă de transparenţă. S-a lovit maşina Primăriei, în accident. Toţi suntem şoferi, toţi greşim. Nu s-a adus la cunoştinţă şefului direct. Vrem, nu vrem, domnul Gheorghe Stelică este primarul comunei Ciulniţa. În articolul de cod administrativ 152 este prevăzută obligaţia viceprimarului de a se subordona direct şi indirect primarului. Domnul vice, vrea nu vrea, primarul este şeful dumnealui. Şi, de aici, se pot deduce mai multe. Adică, de ce să suportăm noi cheltuiala maşinii? Nu ştiu cine a fost de vină, trebuia constatat atunci, la faţa locului, nu să fie muşamalizat. Cu o săptămână înainte, din ce ne-a adus la cunoştinţă domnul primar, un angajat, care lucra cu viceprimarul, s-a dus să-i facă un raport. Cererea a fost semnată de viceprimar, când primarul era prezent. Deci, şeful este primarul”, a punctat consilierul Constantin Grigore. „Maşina pe care am lovit-o, o Dacia Logan, am lovit-o în faţa Primăriei, fiind în timpul serviciului. Neavând un şofer pus la dispoziţie, conducând maşina, am intrat într-un autovehicul din faţa mea, care mi-a frânat, eu fiind vinovat. După acest eveniment, am coborât din maşină şi primul lucru pe care l-am făcut, am mers la conducătorul auto din faţa mea şi am întrebat dacă este în regulă, ca persoană. Apoi am tras maşinile pe dreapta, am intrat în Primărie şi am completat asigurarea amiabilă cu doamna respectivă. În acest timp, domnul primar era în Primărie, întrebând persoana respectivă dacă este bine. Apoi, maşina a fost la Primărie în permanenţă. Nu am muşamalizat absolut nimic. A fost o avarie uşoară. Nici în şedinţa de comisie nu am fost ascultat”, a insistat viceprimarul Ionuţ Belu.
O intervenţie a avut şi primarul Stelică Gheorghe care a afirmat, la rândul lui, că viceprimarul a primit toate documentele ce îl învinovăţeau, având destul timp pentru a se apăra. „Noi analizăm un proiect de hotărâre. Ca să fie clar şi să se înţeleagă procedura, nu a fost nici pe repede înainte, promovarea proiectului de hotărâre din luna aprilie. Nu a fost gândit că nu avem avize de legalitate, că nu avem alte lucruri, ci practic aşa s-a solicitat ca la prima şedinţă de Consiliul Local ordinară, din luna următoare, să se pună pe ordinea de zi această problemă. Şi eu v-am solicitat şi v-am rugat să se întâlnească membrii Comisiei de Disciplină, Buget Finanţe, ca să vadă materialele în susţinerea proiectului de hotărâre şi raportului meu de susţinere. Toate materialele au fost transmise consilierilor, inclusiv domnului Belu. Era în cunoştinţă de cauză de toate materialele puse în discuţie, în raportul de susţinere pe care l-am făcut. Dumnealui a avut timp să pună la dispoziţia consilierilor punctele sale de vedere. Neavând în faţa comisiei şi nici a dv. până la ora actuală pus pe masă un document, eu consider că sunt destul de clare discuţiile făcute. N-are rost să ajungem la nu ştiu ce polemici în timpul şedinţei noastre, fiind şi o voinţă politică. Nu discutăm nici de ce şi cum este domnul viceprimar. Ceea ce a fost trecut în raport este în faţa dv. Consider că domnul preşedinte ar putea face propunerea de a se trece la vot şi a merge mai departe la celelalte proiecte de hotărâre pe care le avem importante pe ordinea de zi”, a subliniat primarul Stelică Gheorghe, după care s-a trecut la vot. Iar procedura aleasă, a fost cea a votului secret, viceprimarul Ionuţ Belu fiind eliberat din funcţie, cu 9 voturi pentru şi 2 împotrivă (un vot aparţinându-i, fireşte, lui).
Înainte de a se trece la următorul proiect de hotărâre, primarul le-a mulţumit consilierilor pentru unitatea de care au dat şi dau dovadă, în interesul cetăţenilor, indiferent de formaţiunea căreia aparţin. „Acesta este exact votul politic care se dă în cadrul CL, având în vedere cele prezentate şi modul în care se gândeşte pentru continuitate şi lucrul în administraţie şi localitate, prin a asigura primarului un ajutor de primar. Vă mulţumesc că aţi realizat ce şi cum trebuie să fie un ajutor de primar – un viceprimar. Asta denotă o înţelegere şi unitate a CL. Indiferent din ce formaţiune facem parte, gândim pentru binele cetăţenilor, nu pentru interesul individual. Am transmis destul de clar: Şi eu dacă sunt vinovat, trebuie să fiu tras la răspundere. Am spus-o şi o repet nu numai dumneavoastră, ci tuturor. Pentru faptele, lucrurile bune, realizările pe care le facem, nu suntem contabilizaţi, nu suntem trecuţi undeva în cartea albă. Este datoria noastră să facem ca lucrurile să meargă bine, să ducem numele localităţii mai departe, prin dezvoltarea ei, pentru asta suntem plătiţi. Pentru celelalte lucruri, pe care le facem greşit, suntem penalizaţi. Peste tot în lumea asta, în orice domeniu am lucra, aşa se procedează. Lucrurile rele, greşite, se penalizează, iar cele bune eşti obligat să le faci, că de asta te-ai angajat, eşti ales, lucrezi. Acesta este rolul nostru, pe acest pământ, ca oameni, în primul rând, nu să facem rău, ci bine. Iar ceea ce dumneavoastră cunoaşteţi bine e că lucrurile bune, în special pentru noi, CL, vizavi şi de primar, se reflectă la alegerile locale, când oamenii te sancţionează sau te aleg în continuare pentru a conduce destinele localităţii, având încredere că vei aduce un plus de valoare comunităţii. Practic suntem, împreună, un Consiliu care administrăm localitatea, având girul cetăţenilor. Ceea ce dv. faceţi în CL când alegeţi viceprimarul, alegeţi un ajutor pentru primar, un reprezentant din rândul dv. care are aceeaşi putere. Oricare dintre dv. puteţi fi viceprimar. Asta trebuie să înţelegem, că nimeni nu este mai presus de lege şi niciunul faţă de celălalt, în cadrul CL”, a mai adăugat primarul comunei Ciulniţa.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )