„Într-o astfel de situaţie de instabilitate, ar fi bine să o lăsăm mai moale cu declaraţiile politice”

La nivel central, membrii PSD şi PNL, deşi formează o coaliţie, se mai ciondănesc din când în când. Iar viceprim – ministrul României Kelemen Hunor este de părere că săgeţile PNL – PSD sunt normale şi fac parte din politică. Deputatul Partidului Naţional – Liberal, Filiala Ialomiţa, Luminiţa Barcari, justifică aceste contre ale membrilor coaliţiei de guvernare prin dificultatea pe care o întâlnesc în a lua decizii importante, de comun acord, valabile şi adecvate întregii ţări. „Trebuie să ne gândim ce măsuri importante trebuie să se ia în Guvern pentru populaţie. Viziunile probabil sunt diferite şi, până ajungi la un numitor comun, e normal să te mai contrazici. Adică şi într-o familie te mai contrazici. Da, în cadrul familiei, nu te contrazici în spaţiul public, dar asta-i politica, se pare. Unii vor să câştige capital electoral, spunând că ei, dacă ar fi, ar lua nu ştiu ce măsuri mai bune pentru populaţie. Dar, în realitate, chiar recunosc că nu pot lua decât anumite măsuri. Face parte din jocul politic, clar. Eu cred că ai noştri parteneri ar trebui să se gândească mai mult la binele cetăţeanului. Într-o astfel de situaţie de instabilitate la nivel global, cu atâtea crize care ne bântuie, ar fi bine să o lăsăm mai moale cu declaraţiile politice. Pentru că de asta oamenii nu mai au încredere în Guvern, în Parlament. În loc să facem ceea ce e bine pentru ei, ieşim cu aceste declaraţii politice, care slăbesc încrederea în instituţiile statului.
Iar cei care au discernământ şi mai ştiu şi economie, îşi pot da seama de unele lucruri… Bine, acum, şi televiziunile, nu toate dau în mod imparţial o anumită ştire. Suntem influenţaţi de o ştire sau alta. Dar nu avem decât o singură soluţie, mă refer la coaliţia de guvernare. Să livrăm rezultate. Să livrăm acele măsuri în beneficiul cetăţeanului şi cu mai puţine declaraţii politice. Bineînţeles că avem un stres când vedem că toate se vor scumpi… Că un transportator, dacă dă 8 lei pe benzină sau motorină, automat va băga preţul respectiv în transport. Noi, în Parlament, ne facem treaba. În sensul în care orice lege ce vine de la Guvern şi are drept rezultat creşterea bunăstării cetăţenilor, o analizăm cu prioritate zero. Acum aşteptăm de la Guvern şi, de aceea, ne-am dori să nu mai iasă cu astfel de declaraţii politice”, a declarat Luminiţa Barcari, în studio-ul emisiunii „Subiectul Zilei” a postului de radio Fresh FM.
Există, însă, în contextul situaţiei actuale de război, cârcotaşi care spun că Guvernul face mai mult pentru refugiaţii ucraineni decât pentru români. Adică, pentru ucraineni s-au putut pune la dispoziţie corturi militare în care ei să poată fi găzduiţi, trataţi… Iar în plină pandemie, când românii se îmbolnăveau pe capete, aceste corturi militare erau indisponibile.
Diferenţa este, totuşi, de la cer la pământ. În pandemie, corturile trebuiau utilate. Nu era nevoie doar de corturi cu paturi înăuntru. Era necesară aparatură medicală acolo. „S-a făcut ceea ce trebuia să se facă. Într-adevăr, nu în ritmul în care ne-am fi dorit noi, dar s-a făcut. Acum, e foarte simplu să le găseşti sărmanilor un loc în care să se adăpostească până hotărăsc ce vor să facă cu viaţa lor. Adică mie mi se pare chiar răutăcios să spui că Guvernul face mult pentru refugiaţi. Acei oameni au rămas fără case. Ce putem face decât să le oferim o mână de ajutor? Nu numai Guvernul, dar s-a mobilizat şi societatea civilă. Toţi oamenii au contribuit. Chiar dacă n-au pus pe Facebook, dar au contribuit. Acesta este un comentariu răutăcios. Într-adevăr, ne dorim să facă mult mai mult pentru cetăţenii noştri. Dar, când se află nişte oameni în impas, cum sunt cetăţenii ucraineni, nu putem să nu le oferim o mână de ajutor. Normal că, până la urmă, toate instituţiile statului trebuie să lucreze pentru cetăţeni. Dacă ai 10 lei, nu poţi să-i dai pe toţi în salarii, în pensii… Că dacă nu faci investiţii, nu creezi locuri de muncă şi nu întăreşti sistemul energetic, peste un an, doi, tot cetăţeanul va avea de suferit. Deci aceşti 10 lei trebuie să-i gestionezi foarte bine. Apropo de creşterea pensiilor. Toată lumea îşi doreşte lucrul acesta, dar, dacă nu facem investiţii în sectorul energetic, vom avea preţuri şi mai mari. Dacă nu facem investiţii şi în infrastructura de transport, nu avem nici locuri de muncă, nici şosele pe care să mergem şi tot cetăţeanul îi va critica pe cei din Guvern. Eu văd chestia asta exact ca într-o familie. Copilul îşi doreşte foarte multe lucruri. Dar părintele ştie că, dacă nu investeşte în educaţia lui şi în alte lucruri decât în ceea ce îşi doreşte copilul, mai târziu o să-i fie mai greu. Despre asta este vorba. Aşa văd eu lucrurile”, a conchis Luminiţa Barcari, deputat PNL Ialomiţa.

Petruţa RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )