Întâlnire oficială de anvengură, organizată de ITM Călărași

Recent, sub egida Inspecţiei Muncii şi a Autorităţii Europene a Muncii (ELA), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călăraşi a organizat o întâlnire de lucru. La eveniment a participat o delegaţie a Agenţiei Executive „Inspecţia Generală a Muncii” din Bulgaria, reprezentată prin Silviya Traikova, Şef serviciu Analiză şi Control în cadrul Inspectoratul de Muncă din Bulgaria (GLI EA) – echivalent Inspecţia Muncii şi Mariana Danailova, Inspector de muncă în cadrul Direcţiei de Muncă Silistra (GLI EA) – echivalent ITM Călăraşi.
În cadrul acestui eveniment, inspectorii de muncă din cadrul Inspecţiei Muncii şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au avut privilegiul de a interacţiona cu omologii lor din ţara vecină. Astfel, a fost prezentat modul de organizare şi de lucru. S-a pus accent pe legislaţia specifică fiecărei ţări, aplicabilă în domeniul relaţiilor de muncă.
Andreea Cristina Tudorie, director în cadrul Inspecţiei Muncii, prin materialul prezentat, a făcut referire la munca nedeclarată, munca subdeclarată şi folosirea muncii zilierilor în agricultură. Pe parcursul discuţiilor, au fost punctate asemănările şi deosebirile existente în legislaţia din domeniul abordat, aplicabilă fiecărei ţări.
La finalul întâlnirii, delegaţia bulgară a fost condusă la sediul unui angajator din Municipiul Călăraşi. Acolo li s-a prezentat practic modul de funcţionare al sistemului informatic „REVISAL” – Registrul general de evidenţă a salariaţilor şi al Registrului electronic de evidenţă a zilierilor.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )