Inspectoratul Școlar Ialomița a organizat deschiderea proiectului de Dotare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat din județ

Astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a organizat o conferință de presă cu prilejul deschiderii unui nou proiect.
Este vorba despre un proiect cu fonduri europene, depus în iulie 2020, în baza Ordonanței 144, care tocmai a primit aprobare. Proiectul presupune dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat prin echipamente medicale (măști de protecție medicală, dezinfectanți). Nu este, însă, obiectivul depășit, pentru că răspândirea infectării cu Sars-Cov 2 încă e de actualitate. Beneficiarul acestui proiect este Inspectoratul Școlar Ialomița, iar ca parteneri, Inspectoratul Școlar are zece școli din județ. Este vorba despre Școala Gimnazială „Barbu Catargiu” Maia, Școala Gimnazială Manasia, Școala Profesională „Aneta Teodorescu” Grivița, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Fetești, Școala Gimnazială „Radu Vodă” Fetești, Liceul Tehnologic Fierbinți – Târg, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Slobozia, Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Fetești, Școala Gimnazială Dridu și Școala Gimnazială Vlădeni. La eveniment au fost prezenți și directorii unităților de învățământ implicate. Valoarea totală a proiectului este de 717.819,61 lei, din care sprijinul Uniunii Europene, de 100%. ,,Ce ne propunem prin acest proiect? Capacitatea adecvată de gestionare a crizei sanitare prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu Sars-Cov 2 în sistemul public de educație preuniversitară. Un al doilea rezultat al inițiativei îl reprezintă faptul că 5.000 de persoane vor fi informate asupra proiectului. Este vorba de două anunțuri de presă publicate, afișe în format A3. De asemenea, vor fi achiziționate inclusiv 11 termoscanere prin acest proiect”, a precizat inspectorul general Ialomița, Steluța Mitrea, precizând că, per total, în ceea ce privește pregătirea școlilor din județ pentru noul an școlar în contextul pandemic, situația este foarte bună.
Proiectul este puțin atipic. Școlile partenere au cheltuit deja banii alocați în 2020 pentru asigurarea condițiilor optime de siguranță a copiilor la școală. Au cumpărat dezinfectanți, măști și ce au mai avut nevoie, iar prin proiect vor primi banii înapoi pentru materialele respective. Facturile cheltuielilor vor fi decontate. În plus, Inspectoratul va face un set de achiziții din aceleași tipuri de materiale și le vor distribui celor zece școli din proiect.

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )