Inspectoratul Județean de Urgență Ialomița recrutează salvatori din pasiune

Campania „Salvator din pasiune” continuă în Ialomița cu o nouă etapă de recrutare a voluntarilor. Proiectul se va derula în perioada 8 – 27 iunie. Cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori au câteva condiţii minime ce trebuie îndeplinite. Candidații trebuie să aibă vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani să fie apți din punct de vedere medical și să nu fi fost condamnați pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie. De asemenea, au condiția să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă și să nu fie angajați în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.
În cadrul activității de recrutare și înscriere, candidatul trebuie să prezinte un dosar care să cuprindă următoarele documente: cerere de înscriere; certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani); copie după actul de identitate; aviz psihologic (nu adeverință) eliberată de un psiholog cu competențe în apărare, ordine publică și siguranță națională, din care să reiasă că este apt pentru desfășurarea activității de voluntariat; act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare; adeverință medicală cu mențiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”; acordul părinților/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani plus prezența părintelui.
Recrutarea se va organiza de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-15.00, la sediul inspectoratului din municipiul Slobozia, str. Lacului, nr.23. Detalii suplimentare pot fi obţinute: accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al județului Ialomiţa – www.isujialomita.eu (click pe afișul campaniei) sau la Structura de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa comunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, la numărul de telefon 0243/232.396, interior 27154.
Cetăţenii dornici de colaborare cu profesioniştii în situaţii de urgenţă vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat. Aceștia se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție. Participarea persoanelor fizice la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul societăţii se va derula fără scop lucrativ şi fără remuneraţie. Obiectivul principal este creşterea calităţii misiunilor umanitare executate de Inspectoratul Judeţean.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )