Inspecția Muncii intensifică verificările în vederea muncii nedeclarate

Pentru combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a declanşat acţiuni de control, cu caracter inopinat, la angajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile: de fabricare a produselor de brutărie, patiserie şi produselor zaharoase, în magazine de specialitate.

Campania, desfășurată în perioada 22.11- 26.11.2021, continuă atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte la unităţile care prestează activitate în intervalul orar 22.00 -6.00.

Munca nedeclarată constituie un fenomen extrem de nociv, datorită consecinţelor sociale şi economice pe care le produce. De aceea, se impune intensificarea acţiunilor de control. Persoanele care prestează muncă nedeclarată sunt lipsite de protecţie socială. Mai exact, nu au dreptul la concediu de odihnă, concediu medical, pensie, la indemnizaţie de şomaj și nici siguranţa plăţii muncii prestate.

Obiectivul campaniei inițiate de Inspecția Muncii este acela de a elimina neconformităţile constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )