Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii ialomițeni

Pe parcursul acestui weekend, polițiștii de la rutieră au organizat acțiuni care vizează creșterea gradului de siguranță în trafic și prevenirea producerii unor accidente de circulație. Activitățile au avut ca scop și depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice.
Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică au fost întocmite 8 dosare penale pe numele unor șoferi care au fost depistați pe șoselele din Ialomița, conducând autoturisme aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Aparatele Drager ale polițiștilor rutieri au înregistrat valori cuprinse între 0,48 și 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul a 6 ialomițeni precum și a unui cetățean turc și unul bulgar, cu vârste cuprinse între 20 și 54 de ani. De asemenea, în 48 de ore au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere. Este situația a doi minori de 16 și 17 ani, din comunele Borănești și Bărbulești, precum și a doi bărbați, de 21 și 50 de ani, care au fost depistați în flagrant delict la volanul unor autoturisme.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Ialomița şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere de pe drumurile din judeţul Ialomița. Tototdată, aceștia vor acționa şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )