Începe finala celei de-a treia ediții Tinerii în Arenă

Se apropie finala ediției din acest an a celui mai mare eveniment de business din România adresat Generației Z, Tinerii în Arenă. Proiectul, susținut anual, urmărește stimularea și cultivarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Cinci echipe de tineri antreprenori se vor afla față în față cu cinci dintre cei mai de succes antreprenori români ce le pot deveni mentori în dezvoltarea ideilor lor de afaceri. Tinerii își vor susține ideile de afaceri în cadrul unui eveniment din care toți vor avea de câștigat.
Gala Tineri în Arenă se va desfășura în cea de-a doua zi a Summit-ului Romanian Business Leaders, aflat anul acesta, la a X-a ediție. Evenimentul va avea loc în zilele de 18 și 19 mai la Crowne Plaza, cu participarea a peste 250 de antreprenori de top de lideri din business.
„Noutatea acestei ediții este că vom facilita conectarea tinerilor cu și mai mulți antreprenori. Pe lângă faptul că este prima ediția ce se va întâmplă și în format fizic, tinerii pot primi sprijin și de la cei peste 250 de antreprenori și executivi de top din cadrul Summit-ului Romanian Business Leaders, pe lângă cei cinci mentori invitați de noi. De asemenea, am pregătit pentru tinerii din online o experiență inedită de conversație cu antreprenori și chiar mentorat, iar pe tot parcursul evenimentului îi vom implica în ceea ce se întâmplă fizic”, a declarat Alin Claudiu Apostu, organizatorul Tinerii în Arenă.
Anul acesta, Tinerii în Arenă este despre eroi
Evenimentul își propune să pună împreună eroi. La fel ca în basme, eroul are succes datorită atitudinii și calităților sale, însă și prin ajutorului primit. Organizatorii doresc să consolideze puntea dintre tineri cu potențial și antreprenori cu experiență într-un schimb în care ambele părți sunt câștigătoare. Tinerii se conectează direct cu mentori, din experiența cărora învață și cresc, iar antreprenorii cunosc niște tineri cu potențial, deja pasionați de mediul business și se pot inspira din viziunea lor, actuală în societatea contemporană.
Cine sunt finaliștii?
La ediția actuală a efervescentei competiții antreprenoriale s-au înscris zeci de echipe din toată țara. Dintre ele, 12 au intrat într-un program de mentorat de 5 luni, iar 5 au fost invitate să își prezinte ideea în fața juriului. Echipele care își vor prezenta ideile la eveniment sunt: Colorise, prima platformă care recomandă utilizatorului hainele potrivite în doar 5 minute cu ajutorul unui test psihologic; MyToDo, o platformă online unde utilizatorul poate găsi în orașul său sau în apropiere prestatori de servicii din diferite domenii (de exemplu, curățenie, instalații, transport mobilă și asamblat mobilă); Nightz – digitalizează piața evenimentelor din România și creează prima platformă de socializare românească dedicată petrecerilor; OatsFill, un concept de business bazat pe producția și comercializarea produselor alimentare pe bază de fulgi de ovăz; Travelens, un marketplace pentru fotografia de vacanță, prin care conectează rapid și eficient turiștii cu fotografii locali.
Cine sunt membrii juriului?
Ca la fiecare ediție, organizatorii își propun să aducă în prim plan antreprenori de succes care pot fi modele pentru tânăra generație și se implică prin mentorat în businessurile tinerilor din România. Pe lângă ghidarea pe drumul antreprenoriatului, acești lideri vor transmite importanța și valorile activității de mentorat. Mai departe, cei care vor beneficia acum de ele le vor transmite, la rândul lor, către alte generații de antreprenori.
Cei cinci antreprenori care vor sta față în față cu finaliștii sunt: Dragoș Anastasiu, președintele Grupului Eurolines România și unul dintre cei mai cunoscuţi şi implicaţi oameni de afaceri români în promovarea spiritului antreprenorial; Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea Ivatherm, care astăzi se numără printre primii 5 jucători pe piața de dermocosmetice din România și cu o prezență internațională în 18 țări; Matei Dumitrescu, General Partner în cel mai mare fond de investiții cu capital privat din România Roca X, destinat startup-urilor disruptive din piața de tehnologie, parte a Impetum Group; Felix Pătrășcanu, Membru fondator și managing partner al companiei lider pe piața serviciilor de curierat rapid din România, FAN Courier; Dragoș Petrescu, una dintre cele mai importante personalități din industria HoReCa și fondatorul City Grill Restaurants.
„Să fii curios, curajos și chiar din timpul școlii să explorezi ce înseamnă business-ul, îți va da aripi când ești deja mai matur! Toate greșelile trebuie făcute cât mai timpuriu, iar învățăturile să fie culese. Antreprenoriatul înseamnă să ai mult curaj și determinare în a-ți urmări visele și a le transpune în realitate. Și să fii pregătit când întâlnești obstacole! Iar inițiativele precum «Tineri în Arenă», care hrănesc curajul și oferă mentorat, sunt necesare în România. Prin intermediul lor, se lărgește baza viitorului ecosistem de startup-uri din România și se formează pepiniera unicornilor de mâine”, a transmis Matei Dumitrescu, General Partner ROCA X.
Toți participanții la eveniment câștigă!
Tinerii care nu au posibilitatea de a participa fizic la eveniment au șansa să se prezinte și să interacționeze în mod online, prin intermediul platformei Eventmix. Aici, pe tot parcursul evenimentului, trei antreprenori – Costin Sorici, Alina David și Dan Șchiopu – vor fi disponibili să le răspundă tinerilor la întrebări de business. De asemenea, tinerii participanți online vor putea pune întrebări celor care prezintă. Astfel, pot vota mentorul care consideră că va investi în fiecare dintre cele cinci idei de afaceri. În plus, după încheierea evenimentului vor fi pregătite patru camere de networking unde tinerii pot discuta cu alți patru antreprenori de succes: Radu Constantin, Bogdan Tudor, Mircea Vădan și Andy Szekely.
Cel mai consistent eveniment de business adresat tinerilor are mult mai multe surprize, care pot fi descoperite de doritori printr-o înscriere la link-ul https://vsfa.ro/tinerii-in-arena/ și https://app.eventmix.live/tia2022/. Ediția a treia a evenimentului Tinerii în Arenă are drept sponsori: Banca Transilvania, Impetum Group, FAN Courier. Printre susținătorii evenimentului se numără: First PR Agency, Business Mentors, Eventmix, Green Village, Stoica, Reverb44. Printre partenerii media se numără AGERPRES, HotNews, New Money, IQads, Revista Cariere, Curs de Guvernare, Economistul, Club Economic, România Durabilă, Adservio, România Pozitivă, Repatriot, Jurnalul de afaceri și Aleph Business, iar ca partener de monitorizare a presei, Klarmedia.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )