Încep lucrările de execuție la Unitatea de Primire Urgențe Slobozia

Consiliul Județean Ialomița și reprezentanții Asocierii S.C. PROTON IMPEX 2000 S.R.L. și LUXURIA AEDIFICIUM S.R.L. au semnat și au dat startul unui proiect foarte important pentru Spitalul Județean. Este vorba despre contractul de lucrări de execuție și dotări aferente obiectivului de investiții „Modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia“, Cod SMIS: 119070.
Proiectul vizează modernizarea, extinderea și dotarea UPU din cadrul Spitalului
Județean de Urgență Slobozia.
Întâlnirea a avut loc în Foaierul Sălii de Festivități „Europa“ a Consiliului Județean Ialomița, în prezența managerului Spitalului Județean de Urgență Slobozia, Liviu Patrichi, a medicului șef UPU Slobozia, Anca Telehuz și a echipei de implementare a proiectului.
Principalul obiectiv al proiectului este de a contribui la asigurarea distribuției teritoriale echilibrate a serviciilor medicale de urgență prin preluarea pacienților de la nivel local care nu pot fi tratați în sistem ambulatoriu. Proiectul a fost gândit în scopul de a crește calitatea actului medical, pentru scăderea numărului de pacienți redirecționați, precum și scăderea timpului necesar diagnosticării și tratamentului ca urmare a dotării și instrumentării la standarde europene.
În cadrul proiectului se vor executa: lucrări de extindere a Unității de Primire Urgențe – la finalul lucrărilor, Unitatea de Primiri Urgențe va avea suprafață construită totală de 961 mp (321 mp menținuți din existent și 640 mp din extinderea propusă), la care se va adăuga o nouă copertină peste zona de acces a ambulanțelor, cu o suprafață de 122 mp; lucrări de modernizare și recompartimentare a Unității de Primire Urgențe existente, în așa fel încât să se asigure spațiile și fluxurile necesare. Se va realiza astfel creșterea accesibilității populației din județul Ialomița la servicii medicale de calitate, moderne și eficiente, creșterea capacității de primire urgențe și de răspuns la nevoile cetățenilor; dotarea Unității de Primire Urgențe cu echipamente specifice pentru facilitarea desfășurării activității și îmbunătățirea actului medical. Se realizează scăderea numărului de pacienți redirecționați din cauza lipsei dotărilor necesare, scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament ca urmare a dotării și instrumentării la standarde europene.
Durata de execuție a lucrărilor este de 19 luni. Valoarea contractului de execuție lucrări și dotări este de 8.329.502,41 lei (TVA
inclus). Proiectul „Modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia“ este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare
și sociale – Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )