Incendiu produs la o locuință, în comuna Munteni-Buzău

În cursul zilei de ieri, mai exact în jurul orei 18:00, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia au fost solicitați să intervină pentru limitarea și lichidarea unui incendiu, produs la o casă de locuit a unui cetățean din comuna Munteni-Buzău.
La locul producerii evenimentului, s-au deplasat de urgență trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, construit din scândură și învelit cu țiglă metalică. Au ars acoperișul locuinței în întregime, pe o suprafață de aproximativ 240 metri pătrați, mobilier din lemn, dar și articole electronice și electrocasnice. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane de sex feminin, care a suferit un atac de panică, ulterior aceasta refuzând transportul la spital. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum defect, deteriorat sau neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.
Pentru evitarea producerii acestor evenimente nedorite, cetăţenii trebuie să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor: verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată; coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor; în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere; de asemenea, în poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )