Incendiu la o locuință, în localitatea Rădulești

Pe parcursul zilei de ieri, 2 martie, în jurul orei 21:00, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu. Focul a pornit la o casă de vacanță a unui cetățean din localitatea Rădulești. Astfel, trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul mansardei.
Au fost scoase două butelii încărcate cu GPL, aflate în pericol de a exploda. Au ars aproximativ 100 metri pătrați din acoperișul construit din astereală din lemn și învelit cu tablă, mansarda formată din trei încăperi, construită din lemn și căptușită la interior cu gips carton, dar și articole de îmbrăcăminte și mobilier.
Din fericire, nu au existat victime. Pentru lichidarea incendiului, forțele de intervenție au acționat aproximativ două ore. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum defect, deteriorat sau neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.
Pentru evitarea producerii acestor evenimente nedorite, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” Ialomița fac apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. În primul rând, verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se vor efectua de către o persoană specializată. De asemenea, coşurile, burlanele şi canalele de fum trebuie să fie izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor. În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere. Nu în ultimul rând, în poduri şi mansarde este strict interzisă amenajarea de afumători.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )