Încă mai sunt şoferi care conduc în stare de ebrietate sau drogaţi

Pe parcursul week-end-ului trecut, poliţiştii de la rutieră au organizat acţiuni în vederea creşterii gradului de siguranţă în trafic, prevenirea producerii unor accidente de circulaţie, dar şi pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza municipiului Feteşti, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un şofer de 30 de ani. Întrucât existau suspiciuni că tânărul ar fi consumat substanţe stupefiante, acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând o valoare pozitivă. Conducătorul auto a fot condus la Spitalul Municipal Feteşti, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 44 de ani, toţi din municipiul Slobozia, au fost depistaţi în trafic conducând autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice, cu valori indicate de aparatul etilotest între 0,50 şi 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe raza comunei Movila, un bărbat de 89 de ani a fost depistat în timp ce conducea un ATV pe drumurile publice, fără a avea permis de conducere. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comunei Maia s-a produs un accident soldat cu pagube materiale. Din primele verificări s-a stabilit faptul că în timp ce un tânăr în vârstă de 19 de ani, conducea un autoturism pe raza localităţii Maia, nu a adaptat viteza într-o curbă, a acroşat un autoturism parcat şi gardul unei locuinţe. De asemenea, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie prin unitatea de parchet competentă”, a precizat subinspectorul de poliţie Ludmila Dascălu, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )