În ultimul weekend, 38 de persoane au avut nevoie de ajutorul echipajelor SMURD

Salvatorii ialomițeni au desfășurat 52 de misiuni în ultimele 72 de ore, a nivel județean. În acest interval de timp, 38 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
Vineri, în municipiul Urziceni, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 3 autoturisme. Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la fața locului. În sprijin a ajuns și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, care, după acordarea primului ajutor medical la fața locului, a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni.
Tot în cursul zilei de vineri, salvatorii din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din orașul Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperişului. Din cauza suprafeței mari afectate de incendiu, a fost necesară suplimentarea forțelor și mijloacelor de intervenție. Astfel, pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și o anexă în care erau depozitate lemne de foc. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de aparate electrocasnice lăsate sub tensiune. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Din fericire, nu au existat victime.
De asemenea, duminică, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în municipiul Fetești. Au ars vegetație uscată și deșeuri menajere pe o suprafață de aproximativ 3000 de metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
Tot în data de 25 septembrie, salvatorii ialomițeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs pe raza comunei Ograda, în care au fost implicate un autoturism și un atelaj hipo(căruță). În urma evenimentului rutier au rezultat 4 victime (3 adulți și un copil), care erau neîncarcerate și conștiente. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victimele au fost transportate la două unități spitalicești. Respectiv o victimă la Spitalul Orășenesc Țăndărei și alte 3, la Spitalul Județean Slobozia. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Totodată, în jurul orei 20.00, un incendiu produs la un depozit de furaje, în comuna Ciochina, sat Bordușelu. Pentru lichidarea lui, au intervenit două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia. Au ars 117 baloți de coceni de porumb, 80 de baloți de lucernă, un vagon auto pe șasiu, 10 metri liniari de gard și aproximativ 500 de kilograme de porumb. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată pentru a genera focul.
În comuna Coșereni, tot în seara zilei de duminică, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. Din evenimentul rutier au rezultat trei victime (1 adult și doi minori, cu vârsta de 9 luni și 6 ani), neîncarcerate, conștiente și cooperante. În sprijin a intervenit și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea primului ajutor medical la fața locului, victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni pentru investigații medicale suplimentare.
În comuna Roșiori, un incendiu s-a produs la miriște de porumb. Pentru pentru lichidarea lui, detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la fața locului. A ars miriște de porumb pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere. În total, în ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 6 incendii înregistrate la nivel județean.
Pentru evitarea producerii unor astfel de incidente, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” Ialomița reamintesc cetățenilor mai multe măsuri de prevenire. „Se interzice arderea miriştilor, a paielor aflate pe câmp, a vegetaţiei uscate, cu excepţia situaţiilor deosebite, când se vor obţine acordurile de la instituţiile abilitate de lege. De asemenea, se vor asigura măsurile de apărare împotriva incendiilor necesare. Arderea miriştilor se va face după obţinerea avizelor/acordurilor de la autorităţile competente, cu respectarea mai multor măsuri. În primul rând, parcelarea miriştii se face în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate. De asemenea, se izolează zona de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate. Este necesară prezenţa permanentă, până la finalizarea arderii, a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii. Nu în ultimul rând, la fel de importantă este și asigurarea unui plug sau disc, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire a acestora, a unei cisterne cu apă, precum şi a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare”, transmit aceștia.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )