În PNL Ialomiţa, alianţa cu PSD a fost aprobată în cerc restrâns!

Mulţi liberali sunt nemulţumiţi că actuala conducere a luat decizia de a negocia cu PSD, pentru formarea unei alianţe menite să alcătuiască un nou Guvern. Cu toate acestea, majoritatea filialelor din teritoriu au dat undă verde demersului. Printre filialele PNL care au votat pentru începerea negocierilor cu PSD se numără: Alba, Arad, Bacău, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Sectorul 4 (singura filială de sector a PNL care a votat în favoarea alianţei), Timiş şi Vaslui. La polul opus, au spus ,,nu” negocierii: Organizaţia PNL Bucureşti, prin vocea preşedintelui Ciprian Ciucu, filiala Sectorul 1; Sebastian Burduja – Sectorul 6, filialele Tulcea, Vrancea, Dâmboviţa, Giurgiu, Covasna, Bistriţa-Năsăud, Braşov şi Brăila.

Organizaţia Judeţeană PNL Ialomiţa este nominalizată pe lista celor care au zis „da” începerii negocierilor. Însă, decizia a fost luată în cadru restrâns, nu în cadrul întregii organizaţii.

„Sunt multe filiale care au convocat Biroul Permanent Judeţean şi au cerut mandat. Adică, preşedintele nu face de capul lui ce vrea. El este purtătorul de cuvânt al liderilor. Deci, trebuie convocat Biroul Permanent Judeţean şi cerut un punct de vedere măcar, să existe consultare. La Ialomiţa nu s-a întâmplat acest lucru. Eu sunt în Biroul Politic Judeţean, de drept. Nu am fost convocaţi. Am văzut votul preşedintelui PNL Ialomiţa – Dragoş Soare – şi i-am întrebat pe alţi membri: A fost cumva vreun Birou Permanent Judeţean şi eu n-am ştiut? Nu am fost convocată? Mi s-a spus că nu. Nu au fost convocaţi nici colegii mei. Deci, a fost o decizie unilaterală şi este dureros că se întâmplă aşa. Chiar o spun cu durere în suflet. Cum hotărăşti tu? Acum, nu ştiu, o fi vorbit cu cineva, dar eu am întrebat câţiva oameni. Nu e normal. Nici măcar în comunism nu era aşa. Tot se făcea un Congres de complezenţă acolo şi erau întrebaţi toţi membrii. De la Congres, democraţia în Partidul Naţional Liberal a fost îngropată”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, Luminiţa Barcari, deputat PNL Ialomiţa (neafiliat), specificând că, din păcate, nici în Ialomiţa, nu se mai respectă punctul de vedere al liderilor. „Când spun acest lucru, nu mă refer la oamenii de rând, la membrii PNL. Şi la nivel central şi local, în multe organizaţii, această decizie a fost luată de preşedinte, probabil, alături de câţiva din jurul lui, cu care se consultă frecvent”, a completat Luminiţa Barcari.

Cert este că urmările, acestei decizii greşite, se vor vedea la următoarele alegeri, PNL riscând  să înregistreze o scădere dramatică în preferinţele electoratului român. „Sunt lideri marcanţi care nu sunt de acord cu această coaliţie PNL-PSD- UDMR pentru formarea unui Guvern. Dar, în ciuda opoziţiei multor lideri, s-a mers înainte, chiar dacă PNL va avea soarta PNŢCD, după cum spun foarte mulţi. Dar, ei nu vor să audă. Mi-e greu să cred că nu aud toate aceste poziţii luate de lideri. Au fost şi exprimate acolo, la şedinţa Biroului Politic Naţional, aceste puncte de vedere. Dar ei au continuat demersul, inexplicabil şi dureros pentru cei care au susţinut PNL. De aceea, eu mă delimitez de acest lucru”, a mai adăugat deputatul liberal ialomiţean.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )