În judeţul Ialomiţa au fost organizate 8 centre de vaccinare împotriva COVID 19!

Zilele acestea, consilierii locali slobozeni s-au reunit în cadrul unei şedinţe extraordinare de îndată pentru a aproba o serie de proiecte de interes. Şedinţa a avut loc, mai exact, miercuri, 13 ianuarie 2021, în sala Casei Municipale de Cultură (fostul cinematograf Galax), cu participarea a 17 consilieri locali, toţi dând vot favorabil proiectelor prezentate.

Ordinea de zi a cuprins şi proiectele de hotărâre ce au vizat înfiinţarea a două centre de vaccinare împotriva COVID 19 la nivelul municipiului Slobozia. Este vorba de Centrul de Vaccinare nr. 1, situat în incinta sălii de sport de pe Aleea Băii, nr. 13 şi Centrul de Vaccinare nr. 2 – amenajat în incinta Centrului pentru Persoane Vârstnice „Răsărit în Amurg” din strada Gheorghe Lazăr, nr. 3.

Primăria Municipiului Slobozia gestionează din punct de vedere logistic cele două centre de vaccinare, care au fost înfiinţate pe raza localităţii. Cheltuielile de întreţinere şi funcţionare ale centrelor în care se va desfăşura campania de vaccinare vor fi suportate de la bugetul local. Amenajarea spaţiilor de vaccinare a avut în vedere folosirea eficientă a resurselor primăriei, optimizând timpul de organizare, dar şi costul.

Consilierul local Adrian Mocioniu a întrebat executivul dacă pentru aceste centre de vaccinare funcţionarea pentru personal şi logistică este suportată din bugetul propriu sau din diverse surse de finanţare. Asta fiindcă se pune în cârca Primăriei foarte multe cheltuieli şi anul trecut au fost, la fel, întâmpinate probleme financiare cu asistenţa socială.

Viceprimarul Gabriel Muşat l-a informat că banii se cheltuiesc de la bugetul local, urmând a fi recuperaţi. „Am înţeles că totul se face prin municipiul Slobozia, adică noi vom asigura iar de la bugetul de stat vor veni sumele. O situaţie a cheltuielilor estimative nu avem în acest moment fiindcă ne este greu să acoperim resursa umană. Încercăm să avem foarte mulţi medici, asistenţi, personal care să asigure registratura. Există contracte sub forma detaşării, delegării, contract individual de muncă. În jur de 40 mii de lei s-au cheltuit. Centrele arată destul de bine, am acoperit strictul necesar de care avea nevoie un centru. În acest moment sunt în jur de 12 mii de solicitări pentru vaccin pe municipiu”, a precizat viceprimarul Muşat.

Una peste alta, prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la nivelul judeţului Ialomiţa a fost aprobată înfiinţarea a 8 centre de vaccinare. Anume cele două mai sus menţionate în municipiul Slobozia; în municipiul Feteşti la Clubul Pensionarilor, Cartier Feteşti Gară, str. Călăraşi, nr. 57IB. bloc 9, parter şi Sala de sport a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară, Str. Jandarmeriei, nr. 15; în municipiul Urziceni – Sala de Sport – Baza Sportivi Urziceni, Str. Constructorilor, nr. 9; oraşul Ţăndărei – Sala culturală multifuncţională Ţăndărei, Str. Ionel Perlea. nr. 7; oraşul Amara – Sala de sport „Tudoriţa Chidu”, Str. Ana Ipătescu; oraşul Fierbinţi – Clădirea fostei Primării a oraşului. Str. Calea Bucureşti nr. 14.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )