Împreună și după pensionare

Începând cu luna decembrie, Inspectoratul Județean de (IJJ) Ialomița se mândrește cu cel mai recent pensionar al unității. Este vorba despre colegul lor necuvântător, Ped, un ciobănesc german în vârstă de nouă ani.

După absolvirea cursului de patrulare și intervenție din anul 2012, desfăşurat în cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, a făcut parte din colectivul Jandarmeriei Ialomița. De-a lungul timpului, patrupedul a participat la foarte multe misiuni specifice de ordine publică.

Zilele trecute, după o activitate demnă de mândrie, a îmbrăcat pentru ultima dată uniforma sa și hamul inscripționat, venind alături de colegii lui pentru a-și lua rămas bun de la ei. Ca urmare a vârstei înaintate și a unei afecțiuni medicale, s-a impus retragerea lui din activitate.

Astfel, după nouă ani, Ped și-a încheiat cariera în jandarmerie, însă își continuă povestea de viață alături de prietenul și partenerul său, plt.adj. Tudor Cornel. Cei doi vor avea o altă misiune, în care singurul obiectiv este iubirea față de celălalt, într-un mediu mult mai restrâns…acasă. Toți colegii din cadrul IJJ Ialomița îi doresc o viață lungă în continuare.

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )