Ilie Sima este noul lider al Pro România Ialomiţa

La finalul săptămânii trecute, reprezentanţii Pro România Ialomiţa şi-au desemnat noua structură de conducere pentru următorii patru ani, în cadrul conferinţei judeţene de alegeri. Obiectivul actualului lider este de a reconsolida toate filialele din teritoriu şi de a identifica persoanele cele mai competente pentru a candida la alegerile din 2024.

Conferinţa avut loc, mai exact, vineri, 11 noiembrie 2022, în sala Europa a Consiliului Judeţean Ialomiţa. La aceasta au participat: Gigi Petre (preşedintele Pro România Ialomiţa); Alin Văcaru (secretarul general al Pro România); Răzvan Meseşeanu (coordonator Pro Rom Călăraşi); Marian Pavel (preşedintele CJ Ialomiţa, liderul PSD pe judeţ); deputatul PSD, Ştefan Muşoiu; Ştefan Ţintă (preşedintele PSD Slobozia); Alexandru Potor (administratorul judeţului Ialomiţa); Marin Constantin (prefectul judeţului Ialomiţa); Dragoş Soare (primarul municipiului Slobozia, lider al PNL Ialomiţa); Alexandru Dinu (prim vicepreşedinte PNL, vicepreşedintele CJ Ialomiţa); consilierul local şi fost primar de Slobozia, Adrian Mocioniu; Ilie Sima; Sorin Niculae (primarul comunei Maia); Mirela Drăgoi (primarul comunei Săveni); membri ai Pro România, mas media locală şi alte persoane interesate de eveniment.
Înainte de a se da startul lucrărilor conferinţei, reprezentanţii celorlalte partide politice au avut prilejul să transmită un mesaj de încurajare şi susţinere pentru colegii de la Pro România. Gheaţa a fost spartă de primarul Dragoş Soare, care a mulţumit prima dată pentru invitaţia de a participa la conferinţa judeţeană de alegeri a Pro România. „Pot să vă spun că am trăit experienţe pozitive în ultimii ani, alături de Pro România, deşi am fost adversari. Atât cu Pro România, cât şi PSD. Dar asta nu arată că noi n-am înţeles că trebuie să depăşim ideea de adversari şi că nu putem colabora pe viitor. Prezenţa Pro României pe eşicherul politic ialomiţean este una extrem de consistentă şi a demonstrat un principiu din fizică: Nimic nu se câştigă, nimic nu se pierde, totul se transformă. Pro România este a treia forţă politică la nivelul judeţului, cu un rezultat excepţional, din punctul meu de vedere. Fac politică de ceva ani şi îmi dau seama când un partid are valoare. Este un partid care ne-a învăţat pe noi – actuala conducere a municipiului şi judeţului, PNL-PSD – ce înseamnă echilibrul, lucrul pentru judeţ. Am înţeles, pe parcurs, că dacă această luptă politică nu se finalizează – cu rezultate pentru comunitate – este una din care pierdem toţi. Atunci, pe proiectele mari, serioase, toată lumea a pus umărul, atât la Slobozia, cât şi la nivelul Consiliului Judeţean. Aveţi primari de localităţi, ce au livrat şi, probabil, vor câştiga mandate şi în viitor. Aţi demonstrat că nu v-aţi pierdut. Aţi continuat şi v-aţi dus crucea mai departe, un lucru meritoriu. Eu vă felicit pentru acest lucru. Vă urez succes în activitate. Nu se ştie care va fi parcursul fiecăruia dintre noi, dar vă asigur că niciodată nu vom fi mai mult decât adversari. Urez succes candidaţilor”, a precizat preşedintele PNL Ialomiţa.

„Stânga nu trebuie să mai fie divizată”

Preşedintele PSD Ialomiţa, Marian Pavel a întărit ideea exprimată de liderul liberal, cu observaţia că politica se schimbă în bine. Faptul că, în urmă cu ceva timp, preşedintele Gigi Petre şi cel al PNL – Dragoş Soare – au participat şi transmis un mesaj la conferinţa judeţeană PSD, înseamnă o normalitate şi un echilibru. „Fac politică de 25 ani şi cred că pe majoritatea dintre dumneavoastră vă cunosc. Ceea ce ne-a separat au fost principiile şi ideile. Ceea ce ne-a adunat, a fost dorinţa noastră de a face un pic mai bine pentru cetăţeni. Eu nu voi spune ca domnul Soare că, în 2024, ne vom vedea cel mult ca adversari. Ci, vă spun că în 2024 ne vom vedea cel puţin ca aliaţi, dacă nu vom fi împreună. Stânga nu trebuie să mai fie divizată. Stimaţi colegi, dragă Dragoş, de 20 ani, stânga n-a mai dat un preşedinte pentru România. Este timpul ca stânga să dea viitorul preşedinte al României, în 2024. De aceea, vă invit pe toţi să reflectaţi la ceea ce spun eu şi să ne gândim împreună cam cum am putea să înfăptuim acest lucru. Vă urez succes şi tot binele din lume”, a punctat preşedintele PSD Ialomiţa. „Sunt măgulit de vorbele frumoase ale celor doi preşedinţi ai organizaţiilor judeţene. Noi, în Pro România, avem o deschidere largă. Vrem să lucrăm în continuare administrativ, în această perioadă, cu cele două partide mari, de la conducerea CJ şi Slobozia. Categoric noi, Pro România, la nivelul judeţului Ialomiţa, suntem a treia formaţiune politică. Şi, indiferent ce se va întâmpla, dacă nu vor fi alianţe, fuziuni, vom rămâne pe această poziţie. Mă bucur încă o dată de prezenţa atât de numeroasă a delegaţilor”, a subliniat Gigi Petre.

„Mă bucur să văd că Organizaţia Pro România Ialomiţa este respectată de adversarii politici”

De la nivel central, a fost invitat, la pupitru, Alin Văcaru, secretarul general al Partidului PRO România, membru observator în cadrul Partidului Socialist European. Acesta şi-a manifestat, de asemenea, bucuria de a fi prezent la un astfel de moment. „În primul rând, mă bucur că sunteţi sănătoşi, dat fiind că am trecut prin atâtea momente grele. Mă bucur să văd că Organizaţia Pro România Ialomiţa este respectată de adversarii politici. Din păcate, asta nu se întâmplă şi în alte judeţe. N-aveam cum să nu fiu, astăzi, în mijlocul dumneavoastră fiindcă sunteţi una dintre cele mai bune organizaţii, per total, pentru că au fost mai multe tururi de alegeri. Aţi început foarte bine la europarlamentare, la locale, nu mai spun – 16%, cu 6 consilieri judeţeni, 9 consilieri municipali, 4 primari şi 77 consilieri locali. Deci, un rezultat foarte bun. Mă bucur şi vreau să vă felicit pentru acel rezultat. Au urmat alegerile parlamentare şi, din păcate, ne-am culcat pe-o ureche că vom câştiga doar prin prezenţa domnului preşedinte Ponta pe listă. N-a fost aşa. Am făcut greşeli multe, ni le-am asumat. O greşeală a fost şi faptul că am făcut o alianţă atunci, pe repede înainte. Dar este foarte important să învăţăm din greşeli şi să nu le mai repetăm…Mă bucur din suflet să văd că sunteţi în număr atât de mare în sală. Asta spune multe despre viitorul Pro România, despre dumneavoastră, că sunteţi oameni de calitate. Eu cred că în 2024 va veni timpul când cetăţenii vor vota şi oameni de calitate. În primul rând, ne dorim să ne consolidăm, să avem alegeri legitime, să avem preşedinţi. În momentul de faţă, avem doar coordonatori judeţeni. Eu sincer, mi-aş dori doar să ne vedem de treabă şi să nu ne gândim la nicio alianţă, nici cu PSD, nici cu AUR…Consilierii judeţeni, consilierii municipali, domnii primari, trebuie să ieşiţi în permanenţă, să spuneţi ce faceţi în localităţile dumneavoastră. Oamenii trebuie să ştie de Pro România. Ştiu că nu este uşor, dar, gândiţi-vă că, în 2019, nu aveam nimic…Trebuie să ne implicăm mult mai mult, să încercăm să arătăm oamenilor că Pro România există. La dumneavoastră nu este cazul, căci sunteţi un caz fericit şi vă felicit pentru acest lucru. Vă felicit, în nume personal, dar şi al conducerii centrale, pentru tot ceea ce aţi făcut în Pro România. Dacă toată lumea şi-ar fi făcut treaba ca aici, cu siguranţă că altul ar fi fost rezultatul votului şi la parlamentare. Eu cred că, în 2024, va fi o şansă mare, fiindcă este nevoie de Pro România. Nu depinde decât de noi, să încercăm să ne consolidăm şi mai bine…Poate la Ialomiţa, vom începe să facem o stângă unită şi în 2024, preşedintele să fie de stânga, după atâţia ani. Poate ne ajută Dumnezeu şi ţara asta va merge într-o direcţie mai bună. Urez succes tuturor candidaţilor”, a menţionat secretarul general al Partidului PRO România.

„Nu ştiu cum vom face campania în 2024, dar este clar că trebuie să ne vindem pielea scump”

Coordonatorul judeţean al Pro România Călăraşi, Răzvan Meseşeanu a avut şi el numai cuvinte de laudă, la adresa colegilor ialomiţeni. „În primul rând, vreau să vă spun că sunt invidios, fireşte, la modul constructiv, pentru rezultatele pe care le aveţi. Tot timpul am dorit ca şi la Călăraşi să fac în aşa fel încât, în 2024, să am cel puţin rezultatele obţinute de dumneavoastră în 2020. Dar, să vedem cum va fi. Aş vrea să spun ceva memorabil, care să îmi placă în primul rând mie şi apoi dumneavoastră. Vreau să vă transmit următorul lucru: Ceea ce credem noi despre noi este una. Ceea ce credem noi că lumea crede despre noi, este cu totul altceva. Şi, ceea ce crede lumea despre noi, într-adevăr, este cu totul şi cu totul altceva. Ce vreau să spun cu această butadă? Că, oamenii – pe stradă, la scara blocului, la coadă, în curtea proprie, atunci când ne văd pe noi cu afişe, când mergem în campanie electorală – chiar s-au săturat de politicieni şi de politică. Este un afront pe care politicienii îl merită. Ce putem noi să facem pentru ca, în 2024, să răsturnăm situaţia aceasta? Este foarte clar că Pro România nu este de vină, căci n-a avut când. De vină sunt aşteptările înşelate de 30 de ani. De vină pot să spun că sunt cei care au înşelat aşteptările oamenilor. Pro România, atunci când a fost făurit, a încercat să lanseze –şi eu cred că încă nu s-a năruit această aşteptare – ideea că vom fi un alt aluat. Că, în fiecare localitate, pe fiecare uliţă, vor fi oameni, vectori de imagine ai Pro România, care să transmită un altfel de mesaj, mai mult sau mai puţin credibil. Iată că noi, n-am reuşit la parlamentare, la Călăraşi, dar suntem partid cu reprezentare locală, europarlamentară. Nu ştiu dacă e un capăt de ţară, poate ne-a dat soarta palma cuvenită, ca să ne vină mintea la cap. Am făcut nişte greşeli, la care cu toţii am contribuit. Dar, important este să le rectificăm. În 2024, important este să nu le mai repetăm…Cred că ne vom însănătoşi ca naţiune în momentul în care interlocutorul nostru va accepta observaţiile făcute de noi şi nu se va supăra. Atunci, când adversarul nostru va şti că observaţiile făcute, se fac cu bună intenţie şi le va adapta la propriile lui păreri. La Călăraşi, avem doar 2 consilieri judeţeni, dar rezultatul este departe de ceea ce aţi reuşit dumneavoastră aici. Şi eu pot să consider că suntem a treia forţă politică în judeţ, dar cu un alt numerar. Există în Consiliul Judeţean PSD, un melanj între PNL şi USR şi Pro România. Noi suntem doi consilieri judeţeni care încercăm să echilibrăm situaţia. Dar, nu putem decât să ne luptăm şi să avem rezultate verbale. Este mult prea puţin faţă de ceea ce aşteaptă oamenii. Facem observaţii, ridicăm glasul, nu tonul, punctăm acolo unde considerăm că este greşit, dar nu se face nimic în sensul pe care l-am dori. Am crezut că am primit un mandat şi, din păcate, îl ducem până la capăt, doar cu vorbe. Nu ştiu cum vom face campania în 2024, dar este clar că trebuie să ne vindem pielea scump. Aveţi în Ialomiţa exemple, pe care şi celelalte judeţe trebuie să le urmeze. Să vă dea Dumnezeu sănătate şi succes”, a specificat Răzvan Meseşeanu.

„Avem un obiectiv, ca Pro România să se regăsească, în 2024, la guvernare”

După aceste prime discursuri, s-a intrat efectiv în lucrările conferinţei. Conform datelor avansate de Secretariatul tehnic, din 180 delegaţi convocaţi, au fost prezenţi 166 delegaţi, adunarea generală fiind legal constituită. Preşedintele Gigi Petre a prezentat raportul organizaţiei, apoi s-a trecut la vot.
Prima dată a fost ales preşedintele, după care, membrii Biroului Executiv Judeţean. În urma unei discuţii în Comitetul Executiv, după aprobarea statutului, s-a luat decizia de a se merge cu un singur candidat pentru preşedinţia Pro România Ialomiţa, anume cu Ilie Sima, care a fost şi şeful Ligii Aleşilor Locali din Ialomiţa. Acesta a fost votat deschis, prin ridicare de mână, în unanimitate de către toţi membrii prezenţi în sală.
„Vă mulţumesc tuturor pentru vot şi încrederea acordată. Pentru mine este o mare onoare şi, în egală măsură, o mare responsabilitate. Cu toţii ştim că la început a fost cuvântul şi abia apoi, oamenii şi faptele. Noi, oamenii, am fost rânduiţi să trăim în cuvânt, însă de prea mult timp cred că rătăcim printre cuvinte, spunând multe şi făcând foarte puţin. Aş spune, cu precădere, noi, oamenii politici. Cu o singură excepţie, cei din această sală, bineînţeles. Căci, noi suntem Pro România şi excepţia care întăreşte regula. Consider că Pro România este într-o etapă importantă a evoluţiei, ca şi organizaţie. Asta, cu toate că nu am reuşit să obţinem un scor care să ne plaseze într-o zonă parlamentară şi guvernamentală. Până la urmă, cred că interesul şi scopul unui partid este să ajungă la guvernare. Astăzi ne aflăm în Partidul Socialist European, ceea ce ne face mult mai vizibili şi relevanţi. Tudor Arghezi spunea cândva că nu este suficient să fii bun, ci trebuie să fii bun şi de ceva. Ca o parabolă, aş spune că nu este suficient să fii un partid parlamentar, ci ar fi bine să fim un partid la guvernare. Este un mesaj direct pe care vi-l transmit, nu doar dumneavoastră, ci şi celorlalte partide de pe scena politică: Din punctul meu de vedere, avem un obiectiv, ca Pro România să se regăsească, în 2024, la guvernare. Avem nevoie de încredere şi unitate. Ar fi păcat să ne risipim şi să ne diluăm forţa, mizând pe ideea că ne este mai simplu şi uşor să migrăm la celelalte partide. Cred că este important să reuşim împreună, umăr lângă umăr, să structurăm şi consolidăm mult mai bine organizaţia judeţeană. În perspectiva alegerilor din 2024, ne propunem să avem, la nivelul tuturor UAT-urilor, oameni veritabili care să candideze pentru funcţia de primar, consilier local şi judeţean. Privind în sală, remarc că suntem o organizaţie solidă, cu oameni serioşi, cu experienţă politică şi administrativă. De asemenea, avem tineri ambiţioşi, cu dorinţă de afirmare şi o pregătire academică deosebită. Cred că numai împreună vom reuşi să obţinem acel deziderat, respectiv ca Pro România să fie un partid cu adevărat important. Nu aşa cum spun unii, un partid balama, ci unul de echilibru” Avem nevoie de încredere şi unitate”, a accentuat Ilie Sima, noul lider al Pro România Ialomiţa.

„Vă rog să-i transmiteţi domnului preşedinte Victor Ponta, să ne dea o direcţie”

Înainte de a se trece la alegerea Biroului Executiv, preşedintele Ilie Sima a dat posibilitatea şi altora să se exprime, referitor la importantul moment. Printre vorbitori s-au numărat primarii Sorin Niculae, de la Maia, Mirela Drăgoi (Săveni), dar şi fostul primar al Sloboziei, Adrian Mocioniu. „Aş vrea, în primul rând, să-l felicit pe domnul Ilie Sima pentru curajul pe care l-a avut astăzi. Noi suntem preşedinţi de organizaţii locale şi nu reuşim să mulţumim pe toată lumea. Gândiţi-vă ce înseamnă un preşedinte de organizaţie judeţeană, câtă responsabilitate şi-a asumat. Cred că şi voi sunteţi în asentimentul meu… Îl asigurăm de toată susţinerea, încrederea, experienţa pe care am acumulat-o şi noi până acum. Vreau să vă aduceţi aminte şi să derulăm timpul cu trei ani în urmă, în 2019. Să-i mulţumim omului Marian Neacşu, cel care a pus baza acestei frumoase organizaţii judeţene, Pro România. Omul ce a fost tot timpul lângă noi, ne-a susţinut necondiţionat, ne-a împărtăşit din experienţa sa politică şi valorile pe care le deţinea. A fost un lider care întotdeauna m-a învăţat să gândesc pe termen lung, nu pe termen scurt. Vreau să-l mai felicit încă o dată pe domnul Ilie Sima şi să-l asigur de toată susţinerea şi încrederea noastră”, a evidenţiat primarul comunei Maia. „Da, într-adevăr, acum mai bine de trei ani de zile, am început activitatea în acest nou partid, alături de oameni experimentaţi. Eu cred că lucrul cel mai important este acela că, lângă aceşti oameni cu experienţă, au venit oameni noi, ce ocupă funcţii de consilieri, care au prins gustul politicii. Oameni care au făcut politică, pentru prima oară, aici, la Pro România. Cred că principala noastră calitate, la nivel de judeţ, este că avem nişte resurse umane foarte bune. Domnule preşedinte, aveţi o misiune grea în continuare. Să ştiţi că prezenţa preşedinţilor principalelor partide, de aici din Ialomiţa, nu este chiar întâmplătoare. Cu ajutorul oamenilor cu experienţă – Marian Neacşu, Victor Moraru, Gigi Petre – am săltat din punct de vedere politic…Într-adevăr am fost o pepinieră – şi sper să rămânem în continuare – pentru oameni noi, care vor să intre în politică…Domnule preşedinte aveţi datoria, de acum înainte, să păstraţi entuziasmul acestor oameni pentru următoarele bătălii care vor veni. Vă urez mult succes”, a atras atenţia Adrian Mocioniu. „Felicitări, domnule preşedinte. Nu e un lucru uşor, dar aveţi capacitatea să duceţi partidul acesta până cel puţin în 2024, minim în forma în care este astăzi, cred eu. Ca oamenii să vină alături de noi şi să continuăm aşa, fie că vom avea probabil alianţe sau nu. Eu am un principiu: Peştele de la cap se-mpute. Aşa că dacă nu primim direcţii clare de la centru, nu va fi bine. Vă rog să-i transmiteţi domnului preşedinte Victor Ponta, să ne dea o direcţie. Trebuie să fim o echipă, cel puţin aşa cum am fost până acum. Urăm mult succes domnului preşedinte”, a adăugat primarul Mirela Drăgoi.
Lucrările au continuat cu alegerea noului Birou Executiv Judeţean. Componenţa acestuia este alcătuită din: prim vicepreşedinţii – Mirela Drăgoi, Adrian Mocioniu şi Gigi Petre; vicepreşedinţii – Anda Cristina Bordei (consilier local la Albeşti); Valentin Moraru (consilier local Amara); Sorin Niculae; Gheorghe Petrache (consilier local Ţăndărei); Ştefan Stoian (viceprimar municipiu Feteşti); Dragoş Teodoru (coordonator politic zonal) şi Marian Trâmbiţaşu (primarul comunei Grindu); secretar general – Marian Neagu; membri – Măndica Badea; Silvia Chiţoiu (consilier local Miloşeşti); Georgian Corbu (viceprimarul comunei Traian); Marian Cristea (viceprimarul comunei Săveni); Marian Dumitru (consilier local Gârbovi); Ionel Florea (consilier local Mihail Kogălniceanu); Sebastian Ivănuş (consilier local Platoneşti); Marian Meluţă (consilier local Cosâmbeşti); Dan Miclea (coordonator zonal); George Moraru (consilier judeţean); Nicu Pericli (coordonator Slobozia); Ştefan Sofronescu (consilier local Slobozia); Sorina Vasile (viceprimar comuna Maia); secretar executiv – Marius Coţofană; Ştefan Rotaru; Alina Niţă (secretar executiv şi trezorier); Robert Trandafir (secretar executiv pe zona Slobozia.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )