Ieftin și rapid – sloganul perfect pentru atragerea clienților într-un service auto neautorizat!

Registrul Auto Român este cu ochii pe cei care prestează activități de reparații auto, însă o fac în afara legii și în condiții care nu pot garanta siguranța lucrărilor de reparație.
Mai exact, în ultumele luni, aproape 1000 de ateliere de reparații din toată țara au fost controlate de inspectorii RAR, în cadrul unor acțiuni de amploare pe teren. Sancțiunile au depășit un milion de lei. Inspectorii au identificat neconformități legate de: efectuarea de activităţi de reparaţii fără autorizație tehnică; efectuarea inspecţiei finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparații (una dintre condițiile legale privind admiterea și menținerea în circulație a autovehiculului, ulterior intervenției asupra unui autovehicul); păstrarea şi respectarea condiţiilor iniţiale de autorizare; prestatorii de servicii care nu au pregătirea necesară de a interveni la sistemele de securitate ale autovehiculului.
Așadar, RAR atrage atenția că reparațiile efectuate în ateliere care nu respectă legea sunt calea cea mai sigură spre riscul de a primi servicii de o calitate îndoielnică.
,,Evitați să mergeți pe recomandarea unui prieten când vreți să vă reparați mașina. Verificați cu prioritate ca service-ul să fie autorizat. In caz contrar riscați să primiți o pseudoreparație care poate fi un real pericol pentru securitatea voastră în trafic. Intervențiile în sisteme de siguranță ale autovehiculului sunt complexe și necesită obligatoriu piese și componente omologate”, transmite Mihai Dogărescu, șeful Departamentului Supraveghere Piață – RAR.
Tocmai de aceea, controalele RAR au rolul de a stabili o stare de normalitate și legalitate în sfera serviciilor oferite posesorilor de autovehicule. Iar aceste verificări au scopul de a-i încuraja să intre în legalitate pe cei care desfășoară activități de reparații în mod neautorizat. De asemenea, Registrul Auto Român recomandă ca achizițiile de componente auto din mediul online să se facă din surse sigure, iar piesele să fie omologate. Vânzătorul trebuie să ofere garanție pentru produsele comercializate. Conform reglementărilor europene, în cazul în care piesele respective nu se potrivesc, cumpărătorul are dreptul să le returneze. Evident, fără ca acestea să prezinte urme de uzură.
Lista service-urilor autorizate, dar și categoria de lucrări pentru care este autorizat atelierul respectiv se regăsește pe site-ul Registrului Auto Român https://www.rarom.ro/?page_id=889.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )