Ialomița: rata de vaccinare la nivelul județului, în creștere

Județul Ialomița a depășit, zilele acestea, gradul de 10 cazuri de infectare cu virusul COVID-19, la mia de locuitori, cu 2.852 de persoane confirmate, 42 de localități aflate în scenariul roșu, 14 în cel galben și 10 în cel verde.

Dintre acestea, cele cu rata mai mare de infectare sunt: Amara, Ciulnița, Coșereni, Fierbinți Târg, Gheorghe Lazăr, Moldoveni, Perieți, Urziceni, Slobozia, Ciochina, Manasia, Dridu, Munteni Buzău, Jilavele, Axintele, Armășești, Andrășești, Grivița, Sfântu Gheorghe, Adâncata, Rădulești, Movilița. Toate acestea au rata de infectare mai mare de 10 la 1000 de locuitori. După ele se află și Cosâmbești, Buești, Căzănești, Fetești și comunele Bucu, Făcăeni, Drăgoești, Ion Roată, Mihail Kogălniceanu, Sinești, Albești, Gheorghe Doja, Bărcănești, Gârbovi, Stelnica, Maia, Săveni, Valea Ciorii Balaciu și Ograda. Acestea au o rată de peste 6 și până la 9.99 la mia de locuitori.

De la începutul pandemiei până la data de 21 octombrie a acestui an, municipiul Slobozia a avut, în total, 5.405 cazuri de infectare și 162 de persoane au decedat din cauza bolii. De asemenea, la nivelul județului, decesele cauzate de virusul Sars Cov 2 sunt în număr de peste 600.

În Spitalul Județean de Urgență din Slobozia, internările pacienților purtători de virus depășeau, la aceeași dată, numărul de 50 de cazuri, aproximativ jumătate din ele fiind forme grave ale bolii și un sfert sunt cazuri de ATI. În același timp, la Spitalul municipal din Fetești, erau internate 12 persoane cu forme ușoare, 24 în stadiu mediu și 4 cu în stare gravă. La Spitalul din Urziceni, erau internate 29 cu forme medii și 31 în stare gravă. Iar la Țăndărei, 12 persoane în stadii ușoare, 14 cu forme medii și 12 persoane în stare gravă. La nivelul județului Ialomița, din totalul de 213 paturi, 192 erau ocupate. Gradul de ocupare era de aproximativ 90%. Atât spitalul din Urziceni, cât și cel din Fetești au solicitat sprijin financiar pentru a achiziționa concentratoare de oxigen (10 la Urziceni, 20 la Fetești).

În toate centrele de vaccinare ale județului s-au vaccinat, până pe 17 octombrie, cu prima doză 33,66% din cetățeni, cu două doze 23,52% și cu a treia 2,78%. Gradul de vaccinare la nivelul județului este de 27,14%.

Rata de vaccinare a început să crească în ultima perioadă și, doar pe parcursul a două zile, s-au vaccinat cam jumătate din câți se imunizau într-o lună din perioada verii, anunță subprefectul cu atribuții de prefect, Tonița Manea.

La Slobozia, rata de vaccinare a ajuns la aproximativ 45%, iar la Urziceni, de peste 40%. Rate de vaccinare foarte scăzute au localitățile Bărbulești (0,62%) și Borănești (6,88%). În unitățile de învățământ, situația stă în felul următor: dintr-un total de 146 de unități școlare, 74 se aflau în scenariul verde și 72 de unități în cel galben. La data de 20 octombrie, în Ialomița, aveau suspendate cursurile 149 de clase. În aceeași zi, erau confirmați pozitiv 115 elevi (dintr-un total de 35.262) și 38 de cadre didactice (din 3.380). Din acest total, 2.054 de cadre didactice s-au vaccinat (aproximativ 60%).

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (3 )